Uutiset

Pro Ojoisilta aloite kevyen liikenteen väylästä

Pro Ojoinen yhdistys kävelytti tiistaina päättäjiä Ojoisilla. Ideana oli havainnollistaa, kuinka kipeästi Tampereentien länsipuolelle tarvitaan kevyen liikenteen väylä. Luovuttamassaan kunnallisaloitteessa yhdistys ilmaisi huolensa Tampereentien ylityksistä ja toivoi nykyistä turvallisempia ratkaisuja Härkätien ja Tampereentien risteykseen.

– Samalla esitimme, että kaupunki ryhtyisi rakentamaan kaikkein koulujen läheisyyteen sekä omakotialueille liikennettä hidastavia töyssyjä. Tästä on hyviä kokemuksia esimerkiksi Karkkilassa, sanoo yhdistyksen puuhamies Olli Toivanen.

Ajatus kunnallisaloitteesta lähti osittain liikkeelle Ojoisten koulun purkamisesta ja koululaisten siirtymisestä Seminaarinkouluun. Kaupunki on rakentanut Härkätielle jo kaksi turvallista ylityskohtaa, mutta Pro Ojoinen yhdistyksen mielestä se ei vielä riitä. Kevyen liikenteen väylän lisäksi yhdistys toivoo lisävalaistusta moottoritien alittavaan Härkätien tunneliin.

Kunnallisaloitteet ottivat vastaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.), yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja Risto Helminen (sd.), valtuutetut Sari Rautio (kok.), Seija Laakso (sd.) ja Leo Koivula (kd.) sekä kaupunginjohtaja Tapani Hellstén.

Helminen pitää aloitetta erittäin tärkeänä. Nykyinen yhdyskuntalautakunta on asiasta jo keskustellut, mutta päätöksiä tekevät tulevat kuntapäättäjät. Helmisen mukaan veronmaksajat ovat ympäristönsä parhaita asiantuntijoita, mutta muistuttaa myös, ettei kevyen liikenteen väylän toteutuminen ole pelkästään kaupungin priorisoinnista kiinni.

– Siinä on muutakin kuin kaupungin maata välillä eli asiasta täytyy keskustella ja tehdä kestäviä ratkaisuja, sanoo Helminen. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic