Uutiset

Profiträn kuivauslinjasto paloi käyttökelvottomaksi

Profiträ Oy:n maalaamon kuivausuuni ja kuivauslinjasto paloivat käyttökelvottomiksi perjantai-iltana Hauholla. Kuusisahatavaraa höyläävä ja maalaava yritys kärsi arviolta lähes kahdensadan tuhannen euron eli noin miljoonan markan vahingot. Summa on noin neljännes maalaamohallin arvosta.

Suurtuhon ainekset olivat kasassa, sillä Profiträn alueella on runsaasti puutavaraa ja maaleja.

– Palo oli erittäin pahannäköinen, ja paha siitä olisi voinut tulla. Savunmuodostus oli valtavaa. Henkilökunta ei pystynyt hoitamaan alkusammutusta, sillä hallissa ei voinut olla, kuvailee palomestari Seppo Vilpas Kanta-Hämeen aluepelastuslaitokselta.

Tulipalo syttyi luultavasti kuivauslinjastosta. Syttymissyytä tutkitaan. Palon sammuttamiseen osallistuivat Hauhon, Lammin ja Tuuloksen yksiköt.

Edellisen kerran suurpalo oli Profiträssä lähellä tämän vuoden maaliskuussa. Silloin höyläämön iso höyläkone syttyi palamaan. Henkilökunta toimi ripeästi, joten palo ei ehtinyt levitä muualle 200 metriä pitkään tehdashalliin.

Profiträ Oy on toiminut vuodesta 1993. Hauholle se siirtyi vuonna 1997. Ensimmäinen kunnan rakentama teollisuushalli otettiin käyttöön vuonna 1998.

Päivän lehti

25.5.2020