fbpx
Uutiset

Projektiavustus on vielä järjestöille vieras

Avustusten myöntämisperusteita viilataan jälleen hieman. Viime vuonna koko järjestelmä uudistettiin.

Nyt siihen tehdään saatujen kokemusten pohjalta pieniä muutoksia. Elämänlaatulautakunta (elala) käsittelee niitä torstaina.

Pienimmistä alle 500 euron avustuksista riittää vapaamuotoinen selvitys rahojen käytöstä. Enää järjestön ei tarvitse toimittaa talousarvio- ja tilinpäätöstietojaan.

Projektihankkeiden teemaksi esitetään nyt elämänkaarimallin mukaisia hankkeita. Projektien tulisi kohdistua eri-ikäisten kaupunkilaisten hyvinvointiin.

Ensimmäisellä uudenlaisella hakukierroksella ei myönnetty lainkaan projektiavustuksia, koska hyviä hakemuksia ei tullut.

Entisiin toiminta-avustuksiin tottuneet järjestöt eivät heti omaksuneet projektimaailmaa.

Elala päättää

Marraskuun alussa järjestettiin keskustelutilaisuus avustuskäytännöistä. Sen osanottajamäärä jäi pieneksi.

Kaupungin verkkosivuilla olleeseen kyselyyn tuli vain vähän vastauksia. Tästä on päätelty, että uuteen avustuskäytäntöön ollaan pääosin tyytyväisiä.

Uudessa järjestelmässä avustukset on jaettu neljään osaan, jotka ovat hankerahoitus, tilasetelit, yhteistoimintasopimukset ja palvelusopimukset.

Samalla päätösvalta avustuksista siirrettiin pääosin elämänlaatulautakunnalle. Aluetoimikunnille jäi päätösvalta oman toimialueensa kehittämistä koskevissa avustuksissa.

Kaupunginhallitus vastaa muutamista suurista tapahtumista kuten esimerkiksi Vanaja-festivaali ja Linna Jazz.

Avustukset ovat Hämeenlinnassa haettavissa heti alkuvuodesta. (HäSa)

Menot