Uutiset

Pronssi maistui hyvältä

Kausi on aina kiva päättää voittoon, varsinkin mitaliottelussa.

HPK:n A-nuoret eivät jääneet pitäksi aikaa surkuttelemaan jääkiekon nuorten SM-liigan välierätappiota Jokereille. Kerho oli heti tiistaina iskussa ja nappasi sarjan pronssimitalit Kuopiossa. Kerho pääsi kotimatkalle mitaleiden ja 5-3 (1-0, 4-0, 0-3) -voiton kanssa.

Edellisestä hämeenlinnalaisten nuorten SM-sarjan mitalijuhlista ehti kulua 15 vuotta. Keväällä 1997 HPK sai kaulaansa hopeamitalit, kun joukkue hävisi loppuottelusarjan jyväskyläläiselle JYP:lle. Sen jälkeen HPK on päässyt yrittämään pronssien voittamista kahdesti, mutta kummallakin kerralla vastustaja oli parempi. Tällä kertaa tärppäsi, kun runkosarjan seitsemänneltä sijalta pudotuspeleihin lähtenyt Olli Salon luotsaama ryhmä pelasi mainion pudotuspelikevään.

-Fiilis on nyt loistava. Ei näistä ihan joka päivä pääse nauttimaan. Kausi sai arvoisensa päätöksen. Pelasimme tänään KalPaa paremmin ja olimme oikeastaan jokaisella osa-alueella edellä, sanoi ensimmäisen kautensa Kerhon A-nuorten päävalmentajana töitä tehnyt Salo.

Toisessa erässä karkuun

HPK ratkaisi himmeimpien mitaleiden kohtalon tiistain ottelun toisessa erässä, jonka se vei nimiinsä 4-0. Otto Paajanen (1+1) oli vienyt Kerhon johtoon jo ensimmäisessä erässä, mutta toisessa joukkue sai hanat auki oikein kunnolla. Petteri Nikkilä ja Joel Salo onnistuivat erän ensimmäisellä puoliskolla. Jussi Korvakangas maalasi kaksi kertaa erän puolivälin jälkeen.

Syöttöpisteen Kerhosta kuittasivat Anton Ollikainen, Tommo Nukari, Miika Heikkilä ja Ville Kautiainen.

KalPa oli toivottoman tuntuisen tehtävän edessä päätöserässä, mutta se jaksoi silti pyristellä kahden maalin päähän. Eetu Patronen, Henri Ikonen ja Simo-Pekka Riikola ohittivat 28 kertaa HPK:n maalissa torjuneen Juuse Saroksen, mutta sen jälkeen HPK piti maalinsa koskemattomana. KalPa pääsi yrittämään lisäkavennusta vielä ylivoimalla, mutta tuloksetta.

KalPa hävisi oman välieräsarjansa HIFK:lle suoraan kolmessa ottelussa ja sai levätä ennen pronssiottelua paljon Kerhoa pidempään. Silti HPK oli valmiimpi peliin.

-Ehkä se vähän yllätti. Odotin tiukempaa peliä. Lopussa meinasimme tehdä siitä itse tiukan. KalPa sai pari maalia pienistä unohduksista, ja yhden se teki itse. Lopussa se otti maalivahdin pois, mutta puolustimme hyvin, Salo sanoi.

Nousujohteinen kausi

Salon mielestä Kerhon A-nuorten peli parani mitä pidemmälle kausi eteni.

-Alkukausi oli meiltä murrosvaihetta. Opettelimme uusille tavoille ja tuntemaan toisiamme. Peli etsi itseään. Välillä tuli hyviä pelejä ja välillä heikompia. Joulutauosta eteenpäin pelasimme nousujohteisesti ja joukkue kasvoi. Meillä oli iso teema koko kauden ajan, että olemme itse isoin vastustajamme. Siitä pääsimme yli, Salo sanoi.

Salo jakoi kiitosta myös valmennustiimilleen.

-Jupon Janne on ollut isona tukena koko ajan, Lukkarin Teemu on maalivahtivalmentajana ollut isossa roolissa ja Rairaman Ismo on tehnyt hyvää työtä fysiikkapuolella. Lisäksi kiitos poikien aikaisemmille valmentajille. Näiden pelaajien kanssa on tehty HPK:ssa pitkään hyvää työtä, Salo muisutti. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020