Uutiset

Pronssi maistui Kerholle

Mitalitta jääminen viime kaudella naisten lentopalloliigassa oli varmasti iso syy siihen, että HPK näytti juhlivan lauantaina Pitkäjärven salissa pronssiakin täysin rinnoin. LP Kangasala kaatui 3–1 ja näin HPK otti pronssit suoraan voitoin 2–0.

Toinen suuri syy juhliin oli se, että useimmille Kerhon pelaajista mitali oli ensimmäinen. Esimerkiksi runkosarjassa HPK:ta pitkään kannatellut Anna Boricheva otti ensimmäinen mitalinsa.

– No joo, kyllähän ensimmäinen on arvokas, mutta vain kultamitali on se mikä todella merkitsee. Ehkä ensi kaudella, Boricheva sanoi.

Boricheva ei tarkentanut kysyttäessäkään missä seurassa hän haluaa ensi kaudella mitalinsa. Tytär käy koulua Hämeenlinnassa, ja HPK varmasti haluaa parhaan ulkomaalaisensa jatkavan.

– Annan merkitys joukkueelle oli suuri koko kauden. Pleijareissa hän joutui pelaamaan kipeällä kädellä, mikä näkyi etenkin vastaanotossa, sanoi HPK:n valmentaja Jukka Koskinen.

Koskiselle mitali oli 7:s, edellinen tuli 2010. HPK:n pelaajista ei kenelläkään ole kultamitalia, Pihla Pelkiöllä on kolme himmeämpää

– Välieräsarjassa näkyi, että vastustajan suomalaisilla oli paljon enemmän play off -kokemusta. Kangasalaa vastaan pelasimme nyt ehkä heikommin kuin torstaina, etenkin amerikkalaiset olivat vaisumpia, mutta onneksi löytyi uusia ratkaisijoita, Koskinen sanoi.

Kolmas erä heikko

Kangasala johti avauserää, mutta HPK nousi ohi Sue Jacobin syöttövuorolla. Toisessa erässä liigatulokas Karoliina Fribergin ja Anna Venhon syöttövuorot toivat ratkaisevat pisteet.

Kolmas erä olikin sitten todella heikko.

– Voitimme kaksi erää, mutta silti tuntui, että käsijarru on vähän päällä. Kolmannen erän lopussa kakkosvalmentaja Sanna Heino sanoikin, ettei tästä voi mennä alaspäin. Neljänteen erään löysimme taas sen rentouden mitä tarvittiin voittoon, Koskinen sanoi.

Kayla Jeter oli LP Kangasalan paras 17 pisteellä, mutta Nicole Koolhaas ja Roslandy Acosta olivat selvästi heikompia. HPK:n amerikkalaisilla oli vaikeita hetkiä, mutta päätöserässä he olivat jälleen naisia paikallaan

– Tässäkin ottelussa näkyi ajoittain se, että samalla kokoonpanolla ei pelattu koko kautta. Yhteispeli olisi eri tasoa, jos näin olisi päästy tekemään. Kausi oli aika erikoinen, ei tästä oikein voi mitään kokonaisarvosanaa edes antaa, Koskinen sanoi.

Viime kauden hopeajoukkue LP Kangasala voitti cupin finaalissa Salon, mutta kausi päättyi kuuden tappion putkeen.

– Tällä kaudella nähtiin urheilun kaikki puolet. Välierissä ja pronssipeleissä ei venytty. HPK:lla oli vahva torjunta ja puolustus. Se löysi aina jonkun uuden kuuman pelaajan, kun saimme jonkun kiinni, sanoi LP:n valmentaja Tuomas Alatalo.

Lauantaina tämä oudompi kuuma pelaaja oli varmasti viime kaudella ykköstä Mestossa pelannut Friberg. Pisteitä kertyi 9 ja saldo oli +9. Kahden erän jälkeen saldo oli 7 ja +7. LP Kangasalassa viime kaudella pelannut Annika Kivioja loisti puolestaan päätöserässä.

Vaikka HPK hävisi välierät paljolti sen takia, että joukkue oli liikaa laitahyökkäyksen varassa, niin ainakin lauantai todisti että myös keskeltä löytyy tehoja. (HäSa)

Asiasanat