Uutiset

Pronssi voiton päässä

HPK:n naisten lentopallojoukkueella on edessään kauden huipennus. Joukkue kohtaa torstaina kello 18.30 Elenia-areenassa alkavassa ottelussa rovaniemeläisen Woman Volleyn ja voitolla Kerho juhlisi Mestaruusliigan pronssia. HPK nappasi niskalenkin vastustajastaan voittamalla joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen maanantaina Rovaniemellä erin 3–1.

Jos HPK häviää torstain ottelun, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu heti perjantaina Elenia-areenassa niin ikään kello 18.30.

Kerholle ensimmäisen pronssipelin voitto oli mannaa. Alavireisesti sujuneiden välierien jälkeen (tappio LP Kangasalle voitoin 4–0) hämeenlinnalaiset ylsivät todelliseen taisteluvoittoon tasaisessa väännössä.

HPK:n pistenikkari WoVon kotiareenassa oli 18-vuotias Hakkuri Piia Korhonen (26/+14). Pitkästä aikaa todenteolla pisteiden makuun päässyt lentopalloilija uskoo torstain kampailunkin ratkeavan erien kalkkiviivoilla.

– Nimenomaan erin loput olivat meillä Rovaniemellä todella vahvoja. Jos olisimme pystyneet samanlaiseen menoon LP Kangasalaa vastaan, niin pelaisimme nyt finaaleita, uskoo Korhonen.

Virheet kuriin

Korhosen mielestä Kerhon ei kuitenkaan tarvitse esittää mitään ihmeitä torstain ottelussa.

– Saimme edellisessä ottelussa hyvän pelivireen päälle ja siitä on hyvä jatkaa. Virheet pitää vain saada kuriin ja syöttää hyvin. Sen kautta saamme WoVon vastaanoton hajalle ja kovat keskipelaajatkin aisoihin, Korhonen suunnittelee.

Korhonen oli syystäkin tyytyväinen maanantain esitykseensä. Ensimmäistä kauttaan Kerhossa pelaava 185-senttinen lentopalloilija ei säästellyt mäiskiessään palloa kenttään.

– Rohkeasti pitää seuraavassakin ottelussa pelata. Meillä ei ole onneksi aivan yhtä kovia paineita kuin WoVolla, mutta pieni etulyöntiasema pitää nyt pystyä hyödyntämään. Kolmanteen peliin emme nimitäin halua venyttää taistelua, Korhonen muistuttaa.

Kokoonpano arvoitus?

HPK on kärsinyt tällä kaudella lukuisista loukkaantumisista. Maanantain pelissäkin rivit harvenivat, kun Nikola Senkova loukkasi nilkkansa heti avauserässä.

– Kyllä me kuusikon kentälle saamme, mutta kokoonpano on vielä salaisuus. Meiltä puuttuu pelaajia, mutta penkiltä löytyy heille paikkaajia. Jos vaan saamme pelimme rullaamaan hyvin heti alussa, niin pärjäämme kyllä ihan mainiosti, Korhonen uskoo.

HPK:n pronssiotteluun odotetaan runsaasti yleisöä, sillä kaikilla HPK:n kausikorteilla pääsee Elenia-areenan katsomolehtereille viiden euron hintaisella pääsylipulla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic