Uutiset

Pronssia jahtaamaan

Vähän jo parempaa, mutta vieläkin liikaa virheitä. HPK oli hilkulla venyttää lentopallon Mestaruusliigan välieriä viidenteen otteluun keskiviikkona Hämeenkaaressa, mutta omat sössimiset tekivät toiveet turhiksi erälukemin 2–3.

LP Kangasala oli parempi ja henkisesti vahvempi, sen tunnustivat niin molempien joukkueiden valmentajat kuin pelaajatkin. Vieraiden riemulla ei ollut rajoja, kun pitkä ja kovakin taistelu oli ohi, sillä Kangasala pääsi nyt ensimmäistä kertaa finaaleihin.

– Ihan törkeän hyvältä tuntuu, oli tosi jännittävää. On mahtavaa voittaa tiukka peli. Pallo pomppi puolin ja toisin, mutta me tahdoimme enemmän voittoa. Meillä on hyvä henkinen fiilis, se nosti meidät aina tappiotilanteesta johtoon. Päämme ei notkahtanut eikä nitkahtanut, ja se toi meille vähän onneakin, Kangasalan kapteeni ja kakkospassari Maria Tuominen iloitsi.

Voittajien valmentaja Ismo Tahvanainen kiitteli HPK:ta hyvästä vastuksesta viimeisessä pelissä.

– Meille tämä oli tahto- ja taisteluvoitto. Ennakkoon pelkäsin, kun sain tietää, että HPK tulee vastaan, mutta nyt pääsimmekin aika helpolla. Olen ylpeä joukkueestani. Sherri Williams (keskipelaaja) on jäätävä, isojen pelien nainen, hän kehui erikseen parasta pisteiden tekijäänsä.

Kapteeni Tuominen uskoo, että finaaleihin joukkue saa vielä kaivettua ekstralatauksen.

– Me emme ole vielä voittaneet kultaa, olisikohan meillä se nälkä nyt, hän pohti toiveikkaana.

Loppuottelut alkavat 29.3. Salossa LP Viestiä vastaan. Kultaan tarvitaan neljä voittoa.

Ei sanan sijaa

HPK:n valmentaja Teemu Sarna tyytyi toteamaan, että Kangasala pelasi loistavan välieräsarjan.

– Ei ole jossiteltavaa siitä, kumpi oli parempi. Vaikka pelasimme nyt parhaimman pelimme, se ei paljon lämmitä. Taistelemme edelleen omien virheidemme kanssa, niitä tulee liikaa, hän harmitteli.

Kerhon kapteeni, passari Noora Venho myönsi, että pettymys on häviön jälkeen suuri.

– Kauden alussa jo mietimme, että haluamme pelata finaaleissa. Aikamoista taistelua tämä on meiltä ja viimeinen peli oli paras, mutta mitään ei nyt jäänyt käteen. Lähdimme kolmen tappion jälkeen rennosti pelaamaan ja kaikkemme anoimme, mutta Kangasala ansaitsi mennä finaaliin.

HPK:n pettymysten iltaa kuvaa ehkä parhaiten se, että nuori keskipelaaja Roosa Laakkonen saalisti eniten tehopisteitä. Ulkomaalaisvahvistukset Marina Skender ja Martina Konecna väläyttelivät paikoittain sitä osaamista, joka heillä on, mutta virheitä tuli heillekin taas riittämiin.

Mitalin metsästykseen

Kapteeni Venho vakuuttaa, että mitali kiinnostaa joukkuetta, totta kai, sillä sekin olisi kauden päätteeksi hyvä saavutus.

– Ehkä pari päivää menee, että saadaan naamat ylös, mutta olen satavarma, että taisteleva ilme löytyy taas.

Pronssimitaleihin tarvitaan kaksi voittoa. Ensimmäinen HPK:n ja OrPo:n välinen ottelu pelataan sunnuntaina kello 17 Hämeenkaaressa. Toinen ottelu on Orivedellä 27.3. ja tarvittaessa kolmas Hämeenlinnassa 29.3. kello 17. (HäSa)

Asiasanat