Uutiset

Pronssikin maistui makealta

HPK:n naisten jääkiekkomestarit pitivät huolen siitä, että tunnelma nousi Hämeenkaaren kattoon, kun HPK:n naisten lentopallojoukkue takoi itselleen pronssia. Seuran yhteishenki näyttää olevan loistava.

Kerho otti himmeimmän naisten Mestaruusliigan mitalin ansaitusti ja aika helpostikin. Pislaploki ei saanut Kerholta yhtään erää kahdessa ottelussa, eikä sen erävoitto liipannut edes läheltä.

Hämeenlinnalainen naisten lentopalloilu elää ja voi hyvin – mitaliperinnekin sen kuin jatkuu. Lauantaina tuli jo kolmastoista peräkkäinen naisten lentopallomitali Hämeenlinnaan.

-Hienot fiilikset. Tämä oli joukkueelta hyvä suoritus. Pystyimme kokoamaan itsemme kirvelevän välierätappion jälkeen. Kausi on aina kiva päättää voittoon, vakuutti HPK:n passari ja kapteeni Noora Lainesalo.

Hänen mielestään HPK oli Pislaplokin edellä kaikilla lentopalloilun osa-alueilla niin kuin varmasti olikin.

-Hyökkäys toimi mallikkaasti. Minulla oli siinä helppo työ. Tämä oli koko joukkueelta ehjä peli hienosti kannustaneen kotiyleisön edessä.

HPK jyräsi ensimmäisen erän ylivoimaisesti. Toisen ja kolmannen erän alut olivat Pislaplokin parasta ja Kerhon huonointa. Niidenkin erien loput olivat taas selvästi kotijoukkueen. Heidi Rovanperän syöttöputki oli lopullinen niitti. Siitä ei Pislaploki enää toipunut kunnon taisteluun. Rovanperän syöttösaldo oli huikea: kahdeksan aloitusta ja niistä peräti viisi ässää.

-Saimme hyvän alun, mutta toisessa erässä tuli turhaa vapinaa. Vastustaja tosin syötti silloin riskillä. Onneksi saimme kuitenkin pelimme taas kuntoon, Lainesalo selvitti.

Hän oli tyytyväinen uusiutuneen Kerhon kauteen.

-Olemme harjoitelleet todella paljon. Mitali on kiitos siitä. Se lisää myös motivaatiota ensi kauteen. Silloin kirkastamme mitalin värin, Lainesalo vakuutti.

Skender?kauden tähti

Marina Skender jatkoi vahvaa menoaan kauden loppuun saakka. Hän oli lauantainakin joukkueensa tehokkain, mutta sai hyvää tukea erinomaisesti pronssiottelut pelanneelta Nette Tuomiselta ja Pauliina Vilposelta. Mestaruusliigan ulottuvin keskipelaaja Queen Nzenwa oli myös lähes virheetön.

Skenderiä voi pitää HPK:n kauden tähtipelaajana. Kroaatti tuli Hämeenlinnaan USA:n yliopistosarjasta ja oli todellinen vahvistus.

-Odotin pelaavani aika korkealla tasolla. Hyviä pelejä tuli, mutta pelasin joskus myös alle tasoni. Joukkue nosti kuitenkin minut aina niiden pelien jälkeen takaisin ylös. Ylipäätään kausi oli okei, sanoi Skender, joka palaa Hämeenlinnaan kesäkuussa.

-Myös poikaystäväni tulee silloin Hämeenlinnaan. Se on hieno juttu. Elämä ei pyöri pelkästään lentopallon ympärillä, tiistaina kotimaahansa palaava Skender jutteli.

Koskelo?kehittyi

HPK:n 19-vuotiaalle liberolle Roosa Koskelolle kausi oli tärkeä. Hän kehittyi isoin askelin ja oli yksi joukkueensa avainpelaajista.

-Tunne on nyt oikein hyvä. Dirk (päävalmentaja Sauermann) sanoi meille ennen play off -otteluiden alkua, että moni pelaaja ei pääse näitä pelejä koskaan pelaamaan. Eikä jokainen varmasti saa mitaliia. Minulle tämä kausi oli toistaiseksi paras. Valmentaja toi paljon uutta ja joukkue on tosi kiva. Olen erittäin tyytyväinen, että saan jatkaa tässä joukkueessa myös ensi kaudella, Koskelo selvitti.

Hän uskoo, että ensi kauteen Kerhon on paljon helpompi lähteä, kun valmennus pysyy ja samoin joukkueen runko.

-Esimerkiksi Marinan (Skender) kanssa olemme pelanneet vasta yhden kauden, vaikka tuntuu siltä, että yhteisiä kausia on takana jo monta. On hyvä, kun samat nostajat pysyvät ympärillä.

Sauermann antaa palautetta joukkueelleen joskus kovaäänisesti. Koskelon mukaan joukkue on kuitenkin ehdottomasti valmentajansa takana.

-Häntä arvostetaan korkealle. Siinä on valmentaja, joka tietää ja osaa neuvoa. Palaute on paikallaan, kun siihen on aihetta. Minäkin olen oppinut kuuntelemaan ja ottamaan palautetta vastaan. Joskus valmentajan on heräteltävä joukkuetta kovin sanoin. Se on vaan hyvä, liberona hienosti lauantainakin puolustanut Koskelo vakuutti. (HäSa)