Uutiset

Pronssipeli kutsuu HPK:ta

Oriveden Ponnistus raivasi tiensä naisten lentopallon Mestaruusliigan finaaleihin salolaista LP Viestiä vastaan puhtaasti otteluvoitoin 4–0. HPK saa tyytyä taistelemaan himmeämmistä mitaleista LP Kangasalaa vastaan.

Lauantai-illan neljäs välieräottelu oli edellisen ottelun tavoin huikean tasainen. Yli kaksi ja puolituntinen jännitysnäytelmä päättyi vieraiden voitontanssiin, kun HPK:n Aneli Otinerun iskulyönti nelospaikalta painui leveäksi.

Ottelu ei kohonnut kovinkaan tasokkaaksi lentopalloviihteeksi. Molempien joukkueiden vastaanottoprosentit jäivät kolmatta erää lukuun ottamatta luvattoman heikoiksi. Tämä vaikeutti kummankin joukkueen passareiden pelaamista huomattavasti. Keskihyökkäykset olivatkin ottelussa harvinaista herkkua.

Antikaisen passit kohdillaan

Yleensä lentopallo-ottelun voittaa se joukkue, joka lopulta tekee vähemmän virheitä. Vaikka HPK:n torjuntapeli oli koko kauden tapaan vahvaa (21 torjuntaa), sen kenttäpuolustus jäi OrPo:n vastaavasta paljon jälkeen. Vierailijat kaivoivat palloja passari Anniina Antikaiselle todella uhrautuvasti.

– Me taistelimme pirun hyvin ne erät, jotka voitimme. Tahto oli varmastikin tänään isoin asia. Muuten peli oli melko tasainen. HPK pisti meidät todella tiukoille, analysoi Antikainen ottelun kulkua.

– Peliin tulee parempi rytmi, kun vastaanotto toimii hyvin. Huonoista nostoista minun pitää vaan pitää maltti ja löytää niistäkin ne hyvät paikat passeille.

OrPon kaikki kaikessa oli jälleen kerran kaksikko Agnes Pallag–Eliza Hynes. He saivat kolmasosan (105/161) kaikista Antikaisen käsistä lähteneistä passeista. Etenkin Pallagin hyökkäysprosentti (50 %) oli korkeaa luokkaa.

– Niin Anges kuin Elizakin onnistuivat tärkeissä paikoissa. Kyllähän he ovat meillä ne pelaajat, jotka todellakin pystyvät sitä palloa tappamaan. Kyllä nuorilla tytöillä pää kestää hyvin tiukoissa tilanteissa. Heille voi huolettaa laittaa niissä palloa, kehui Antikainen OrPo:n ulkomaalaisvahvistuksia

Hollosy kehui Kerhoa

Oriveden unkarilainen valmentaja Laszlo Hollosy oli onnellinen mies voitetun ottelun jälkeen ja jakoi auliisti tunnustusta myös kotijoukkueelle.

– HPK on hieno joukkue. Sillä on hienot pelaajat ja erinomainen valmentaja. Siksi tämän välieräsarjan voittaminen on erittäin arvokas. Olemme tietenkin onnellisia, että pelaamme finaaleissa. Se oli kauteen lähdettäessä tavoitteemme. Se ei tullut todellakaan helpolla.

HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen ei turhia selitellyt hävityn välieräsarjan jälkeen.

– Onnittelut OrPo:lle finaalipaikasta ja hienosta sarjasta. He pelasivat mielestäni hienot neljä peliä meitä vastaan. He pystyivät erittäin tasaiseen ja korkealuokkaiseen peliin. Se jopa hieman yllättikin minut.

– Me jäimme erityisesti jälkeen puolustuspelaamisessa. OrPo puolusti ihan älyttömän hyvin. Onnikin oli heillä joka pelissä mukava, mutta niinhän se menee, kun joukkueessa kaikki tekee kaikkensa. Sekään ei ollut yllätys, että hävisimme vastaanottopelissä. Sen kanssa olemme painineet koko kauden. Myös tietty röyhkeys puuttui niissä paikoissa, kun sitä olisi tarvittu, antoi Koskinen palautetta pelaajiensa viidennen erän löysään pelaamisen verkolla.

HPK pelaa ensimmäisen pronssiottelun Hämeenkaaressa LP Kangasalaa vastaan torstaina kello 18.30. Toinen osaottelu on vuorossa lauantaina Kangasalla ja tarvittaessa pronssisten mitalien kohtalo ratkaistaan sunnuntaina Hämeenlinnassa. (HäSa)

Asiasanat