fbpx
Kolumnit Uutiset

Propagandaa kansallisilla symboleilla

Moni edistää monikulttuurisuutta kulkemalla ruotsalaisen kuningassuvun vaakunaleijona kaulallaan.

Vauva-lehden aina ajanhermolla olevalla keskustelupalstalla linjattiin jo vuosia sitten, että leijonariipusta käyttäviin miehiin kannattaa suhtautua varauksella ainakin potentiaalisina seurustelukumppaneina. Vielä pahempaa, jos riipusmiehellä on yllään “kiitos 1939” -paita.

Viime aikojen tapahtumien valossa on herännyt epäilys, että sama poppoo aikoo ottaa vain omaan käyttöönsä myös Suomen lipun.

Millä oikeudella “rajat kiinni” -touhot heiluttelevat mielenilmauksissaan Suomen lippua?

Voiko enää esimerkiksi urheilukilpailussa kannustaa maanmiehiä ja -naisia Suomen lipulla leimautumatta?

Entä Maamme-laulu? Sitä hoilasivat ainakin äskettäin Torniossa rajan sulkeneet mielenosoittajat.

Se on Johan Ludvig Runebergin alun perin ruotsiksi kirjoittama Vårt land. Sen sävelsi Hampurissa syntynyt Fredrik (alun perin Friedrich) Pacius. Monikulttuurisuutta parhaimmillaan.

Maahanmuuttokriittiset ovat jo omineet leijonan ja talvisodan.

Veteraanejakin on yritetty, mutta onneksi heitä on vielä hengissä ja huomattavasti paremmin tolkuissaan kuin kiihkoisänmaallisuudella elämöivät.

Vauva-lehden keskustelussa esitettiin, että leijonan voisi korvata suomalaisemmalla eli karhulla.

Leijona tassutteli Suomen vaakunaan ruotsalaisen Folkunga-suvun vaakunasta. Folkungat hallitsivat Ruotsi-Suomea joskus 1300-luvulla. Niin, että se siitä suomalaisuudesta.

Kansallisten tunnusten omiminen on silti pientä siihen elämöintiin, jota viime päivinä ja viikkoina on tapahtunut turvapaikanhakijoiden keskusten tuntumassa.

Maahanmuuttajien mukana tulee rikollisuus, väitetään. Tähän mennessä poliisi on toki taltuttanut turvapaikanhakijoiden keskinäisiä tappeluita, mutta enimmäkseen töitä ovat teettäneet kantaväestöön kuuluvat kuumakallet.

Poliisilla olisi nyt muutakin tekemistä.

Aina jankutetaan, että kriisialueilta pakenevia pitää auttaa heidän lähtömaissaan. Samaan aikaan vastustetaan panostuksia kehitysyhteistyöhön eli juuri siihen ennakoivaan työhön, joka estää kriisejä syntymästä.

Missä on logiikka?

Menot