Uutiset

PS-nuorten johdosta lähtee kaksi varapuheenjohtajaa "Nuori kansallismielinen ei voi enää vaikuttaa"

Toni Jalonen on toiminut Satakunnan perussuomalaisten nuorten toiminnanjohtajana ja Satakunnan perussuomalaisten sihteerinä. Kuva: Veera Korhonen
Toni Jalonen on toiminut Satakunnan perussuomalaisten nuorten toiminnanjohtajana ja Satakunnan perussuomalaisten sihteerinä. Kuva: Veera Korhonen

Perussuomalaisten nuorten toisena varapuheenjohtaja toimiva Toni Jalonen ilmoittaa tiedotteessaan, että on jättänyt järjestön hallitukselle eroilmoituksen tehtävästään. Syyksi hän sanoo puolueen johdon luottamuspulan häntä kohtaan.

– Viimeisimpänä syynä Virossa pitämästäni puheesta noussut kohu ja vahva reaktio puolueen taholta, Jalonen perustelee tiedotteessa eroaan.

Jalonen nousi maanantaina otsikoihin, kun julkisuuteen tulivat hänen puheensa Virossa pidetyssä Etnofutur-konferenssissa. Jalonen kertoi olevansa ”etnonationalisti, traditionalisti ja fasisti”. Emopuolue ilmoitti harkitsevansa Jalosen erottamista.

Samassa tiedotteessa perussuomalaisten nuorten kolmas varapuheenjohtaja Tomer Souranto ilmoitti myös eroavansa tehtävästään. Sourannon eron syyksi tiedotteessa todetaan järjestön epäoikeudenmukaisen kohtelu puolueen ja median toimesta.

– Perussuomalaiset nuoret ole enää kanava, missä nuori kansallismielinen voisi vaikuttaa, perustelee Souranto.

PS-nuoret on ollut kahnauksissa emopuolueen kanssa aiemminkin. Osa nuorisojärjestön jäsenistä kannattaa avoimesti muun muassa etnonationalistista-aatetta, joka on radikaali nationalismin muoto.

Menot