Uutiset

Psykiatriapotilaiden polttava hätähuuto

Psykiatriapotilaat tarvitsisivat aitoa hoitoa. Olen seurannut psykiatrista ”hoitoa” melko läheltä, muun muassa juuri Nokian Pitkäniemessä, jossa tulipalo meinasi tehdä merkittävän säästön yhteiskunnalle.

Ei paljon naurata, sitä tämä yhteiskunta rahanhimossaan, säästäväisyydessään ja kieroutuneisuudessaan odottaa.

On se merkillistä, että nykyään syntyy niin paljon sekundaa, hermoraunioita, mutta keinoja muutokseen ei edes haluta etsiä.

Tulipalo psykiatrian hoitolaitoksessa on hätähuuto, joka ansaitsisi kaiken huomion pieneen ihmiseen!

Jos mielenterveyskuntoutus on sitä, että potilaat teljetään keskenään lukkojen taakse useiksi viikoiksi, ja pumpataan täyteen lääkkeitä, niin jo siinä täysin tervekin ihminen tulee ”hulluksi”, saatikka että sairaat paranisivat. Lumeeksi annetaan hitusen jotain ”muka-muka -terapiaa”.

Mistä henkisen pahoinvoinnin voimakas lisääntyminen johtuu, vaikka maailman pitäisi koko ajan kehittyä paremmaksi paikaksi ja hoitojenkin kehittyä?

Kyllä jossain mättää todella pahasti. Ollaanko tultu tilanteeseen, jossa yhteiskuntaa ei voida enää korjata sopivaksi paikaksi elää ”normaalia” elämää, vaan annetaan vapaus kiusata ihmisiä muokkaamalla ne kieroutuneeseen elämänmenoon sopiviksi? Ja joka ei sinne sovi, niin teljetään kiven sisään niin kauaksi aikaa, että varmaan sopii.

Mielenterveyden menettämistä sinänsä ei voida sanoa kenenkään omaksi syyksi, se on mitä enemmissä määrin vapaan yhteiskunnan ja globalisaation aikaan saamaa. Silti auttamaton ”apu” kohdistetaan ainoastaan mielenterveysongelmaisiin liian myöhään, eikä puututa ydinasiaan eli pahoinvoinnin syntylähteisiin.

Vika on yhteiskunnassa, mutta yhteiskuntaa ei voida viedä linnaan tai sakottaa. Sijaiskärsijöitä ovat heikoimmat eli valitettavasti pääasiassa juuri lapset, jotka meihin tyhmiin ja itsekkäisiin aikuisiin ovat luottaneet. Onko järkeä hukkua kollektiivisesti, kun vielä voisi pelastuakin?

Leo Roivainen

valtuutettu

(kristillisdemokraatti)

Hattula

Päivän lehti

21.1.2020