Uutiset

Puhdas taklaus?

Sattuivat silmään Kerhon loistavan puolustajan Mikko Jokelan ja suuresti arvostamani valmentajan Jukka Jalosen kommentit Jokelan Porissa tiistaina Ässien Leo Komaroviin kohdistamasta taklauksesta.

Luottopuolustaja Jokela sanoo taklauksen olleen puhdas (kädet kiinni kropassa yms.). Paikalla ollut lehtikuvaaja oli onnistunut ikuistamaan tapahtuneen juuri oikealla hetkellä (kuva Hämeen Sanomissa keskiviikkona); kuvassa näkyy selvästi, kuinka Jokelan kyynärpää osuu suoraan Komarovin naamaan. Eli ei se käsi aivan kropassa kiinni ollut¿

Lisäksi kuva kertoo aika selvästi taklauksen tähtäyspisteen, vai mitä Mikko?

Tällaiset taklaukset tekee arveluttaviksi vielä se, että suhteellisen pienikokoisen pelaajan, kuten Komarov, on aika vaikea luistella pää samalla korkeudella kuin suuremmalla pelaajalla. Kaiken lisäksi tilanne oli jo mennyt ohi (Komarov luopunut kiekosta), mutta tämä seikkahan on nykykiekossa yleinen (taklataan pelaajaa, joka ei enää varsinaisesti osallistu peliin).

Jalosen kommentti siitä, että saadakseen vastustajan pelaajalle pelikiellon, täytynee kehottaa pelaajia jäämään jäälle makaamaan taklauksen jälkeen, ei ehkä tarkoita tätä tapausta. Sattui (Jokelan mukaan) sellainen ”pipi”, että Komarov ei luultavasti olisi päässyt jäältä pois ilman apua vaikka olisi halunnutkin.

Positiivista asiassa on se, ettei tapahtunut pahempaa, edellytykset siihenkin olivat olemassa. Sen verran Komarovkin oli tapauksesta oppinut, että paineli torstaina Rinkelinmäellä kokomaski päässä.

PK

Hämeenlinna

Päivän lehti

5.4.2020