Uutiset

Puhdasta voimaa -tapahtuma vauhtiin tankotanssin PM-kisoilla

Suomen Voimalajiliitto järjestää antidopingtoiminnan alaisen Puhdasta voimaa -tapahtuman viikonvaihteessa Elenia-areenassa. Tapahtuman aloittaa perjantaina kello 18 tankotanssin Nordic Championships -kisa, jossa PM-tittelistä ovat taistelemassa muun muassa hallitseva Suomen mestari Oona Kivelä, Annika Alanko, Tanskan Line Hjorth Norremark ja Liettuan Edita Feller.

Kovatasoisen naisten sarjan lisäksi kilpailussa on mukana myös miesten ja masters-ikäluokkien sarjat sekä ensi vuonna kilpailuihin mukaan tulevat juniorisarjojen esitykset.

Illan aloittaa yllätysnäytös, jollaista ei vielä koskaan ole Suomessa julkisesti esitetty.

Lauantaina areenan valtaavat puolestaan kello 12 alkaen voimailijat, kun järjestyksessään toisissa antidopingtoiminnan alaisissa vahvin mies ja vahvin nainen MM-kilpailuissa noin neljäkymmentä urheilijaa taistelee eri painoluokissa puhtaan voiman tittelistä.

Mukaan on ilmoittautunut voimailijoita useista eri maista. Odotetuimpia taisteluita nähdään hallitsevien Suomen mestareiden Niko Vesterisen (avoin painoluokka) ja Eemeli

Majamaan (-90 kg) kohdatessa kovat englantilaiset haastajansa.

Elenia-areenassa nähdään myös hurjia punnerruksia Suomen Voimapunnerrus ry:n isännöimässä maksimivoimapunnerruksen SM-kilpailuissa. Maailmanmestareista ja ennätysten tekijöistä mukana ovat muun muassa Hanna Rantala, Susanna Törrönen ja Timo Hokkanen.

Puhdasta voimaa -tapahtuman kilpailuihin osallistuu reilut 150 urheilijaa.

Asiasanat