Uutiset

Puhumattomuus on riskeistä suurin

Hämeenlinnan Rautaruukki kertoi vuonna 2009 tavoitteekseen tehdä vuodesta 2011 tapaturmaton vuosi. Tavoite jäi saavuttamatta, ja vuosi 2009 piti asemansa ennätysturvallisena ainoastaan yhdeksällä turmalla miljoonaa työtuntia kohden. Viime vuoden vastaava luku oli 18 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden.

Tehtaanjohtaja Jarmo Kastell huomauttaa kuitenkin, että sattuneiden tapaturmien vaikeusaste on laskemaan päin.

-Viime vuonna Hämeenlinnassa turman takia aiheutuneilta pitkiltä sairauslomilta vältyttiin. Sen sijaan pieniä sattumia oli yllättävän paljon.

Vaikka Hämeenlinnassa ei nollavuoteen pystytty, on esimerkiksi Kangasalan Rautaruukilla takana jo yli neljä tapaturmatonta vuotta.

On tosin muistettava, että Kankaanpäässä on vähemmän henkilökuntaa. Heidän kuusi tapaturmatonta vuotta vastaa Hämeenlinnan tehtaan yhtä tapaturmatonta vuotta, Kastell kertoo.

Tieto turvaa lisää

Sinkittäjä Matti Lahtinen on ollut Rautaruukilla töissä 36 vuotta. Hän kertoo turvallisuustoimenpiteiden muuttuneen vuosikymmenien saatossa huimasti.

-Silloin kun aloitin työni täällä, ei työturvallisuudesta puhuttu juuri lainkaan.

Lahtinen on tästä huolimatta säästynyt työtapaturmilta satunnaisia sinkkiroiskeita lukuun ottamatta.

-Olen itsekin alkanut syventyä näihin turvallisuusasioihin nyt kun niistä on puhuttu paljon, hän kertoo.

Vuonna 2011 vaaratilanteita ilmoitettiin 1700 kappaletta, pääasiassa raportit tulivat tuotantopuolelta, jossa työntekijöitä on noin 700.

-Monet tapauksista on hyvin yksinkertaisia. Esimerkiksi jos lattialla on öljyä, siivoaa henkilö ne pois ja tekee asiasta sitten raportin. Mutta joukkoon mahtuu myös vaarallisia tilanteita, Kastell kertoo.

Pelkkä kypärä ei riitä

Viime vuoden aikana Rautaruukilla perustettiin viisi kehitysryhmää, jotka koostuvat tehtaan omista työntekijöistä. Jokainen ryhmä työstää turvallisuuteen liittyvää tehtävää, jolla turvallisuutta voisi parantaa entisestään.

Tähän mennessä ryhmät ovat ideoineet ja toteuttaneet esimerkiksi ”Kukaan ei ole yksin ” -kampanjan, jonka tarkoituksena on saada työntekijät osallistumaan turvallisuuden kehittämiseen.

-On erittäin tärkeää ymmärtää, että tapaturma ei satu pelkästään yhdelle ihmiselle, vaan asiaan linkittyy heti kyseisen henkilön perhe ja hänen työkaverinsa, Kastell muistuttaa.

Rautaruukilla tavoitellaankin ihannetilannetta, jossa työntekijät auttavat ja opastavat toisiaan, eikä turvallisuus ole vain ylhäältä johtoportaasta tulevan ohjeistuksen varassa.

-Varustelusaralla tie on aika pitkälle jo koluttu. Varmasti on vielä tilanteita, joissa turvavarusteilla turvallisuutta pystyy lisäämään, mutta kyllä se jo menee siihen, että meidän on päästävä ihmisten ajatusmaailmaan ja lisättävä turvallisuutta sieltä käsin.

Maltti on valttia

Rautaruukin turvallisuus- ja työsuojelupäällikkö Minna Sundman kertoo kaikille työntekijöille jaettavasta Tuumatuokio-kortista, joka muistuttaa miettimään riskejä ennen työn aloittamista. Tapaturmat tehtaalla johtuvatkin useimmiten monesta yhtäaikaisesta pikkuasiasta, jotka olisi pitänyt huomioida ja siten välttyä haaverilta.

-Tilastollisesti 90 prosenttia tapaturmista johtuu muista kuin teknisistä seikoista. Tuumatuokio jää väliin esimerkiksi kiireen vuoksi, Sundman sanoo.

Tulevana kesänä Hämeenlinnan tehtaalle palkataan jälleen noin 150 kesäharjoittelijaa. Tämä aiheuttaa haasteita myös turvallisuudessa.

-Aiomme kehittää uusille työntekijöille tehtävää perehdytystä, jotta se olisi mahdollisimman perusteellinen, Kastell kertoo.

(HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020