Uutiset

Puhuva pönttö varoittaa raittijuoppoudesta

New Mexicon osavaltio on lähtenyt merkillisen kokeilun tielle. Se on sijoittanut alueensa baareihin ja ravintoloihin rattijuoppoudesta varoittavia pisoaareja. Juopunut ihminen uskoo varmasti olevansa juovuksissa, kun pisoaari alkaa keskustella hänen kanssaan.

Puhuvia urinaaleja on asennettu osavaltion alueelle 500 kappaletta. Pisoaari juttelee tähän tyyliin:

– Hei kaveri! Tuliko otettua pari drinkkiä? Jos otit, niin nyt kuuntele tarkasti. Ettei vain tullut otettua paukkua vähän liikaakin? Jos tuli, soita itsellesi taksi tai kutsu selvinpäin oleva kaverisi ajamaan sinut kotiin, pisoaari selittää.

Osavaltion liikenneviranomaiset pitävät puhuvia pisoaareja huumoripitoisena tempauksena, jonka kautta kuitenkin pystyy antamaan vakavan varoituksen humalassa rattiin hyppäämässä oleville miehille.

”Ja se käärme oli vielä hirveän isokin…”

Kalavaleita on kerrottu yleisesti jo ammoisista ajoista lähtien, mutta käärmevaleet ovat olleet paljon harvinaisempaa herkkua.

Paraguaylainen nainen nousi viime viikolla maansa sanomalehdissä etusivuille kerrottuaan karmean tarinansa. Boa, jolla oli ollut mittaakin hulvattomat kymmenen metriä, oli ottanut rouvan aviomiehen tappavaan syleilyynsä ja lopulta nielaissut koko ukkelin.

Kaksi miestä oli tragediasta kuultuaan sännännyt boan perään ja ottanut puolestaan käärmeeltä hengen pois. Näin aviomiehen maalliset jäännökset oli sentään saatu talteen hautajaisia silmälläpitäen.

Nainen käytti nopeasti käärmeen temppuilusta saamaansa julkisuutta hyväkseen. Hän pyysi ympäristöltään monen sortin apua, jotta pystyisi yksinhuoltajanakin elättämään kolme lastaan.

Valtionsyyttäjä Pedro Palacio ei nielaissut naisen tarinaa ainakaan yhtä yhtä sujuvasti kuin käärme vaimon tarinassa aviomiehen. Kun asiaa lähdettiin tutkimaan, aviomies löytyi eräältä maatilalta paiskimassa töitä vallan erinomaisessa kunnossa.

Nainen tunnusti käärmevaleensa. Hän sanoi sortuneensa sellaisen kertomiseen saadakseen huomiota osakseen. Nainen kun sanoi tunteneensa itsensä hylätyksi.

STT

Päivän lehti

29.1.2020