Uutiset

Pukuvuokraamo muuttaa Viipurintielle ja nettiin

Vaatteita naamiaisiin ja arvokkaampiinkin juhliin etsivät voivat tulevaisuudessa kääntyä uuden pukujen nettivuokraamon puoleen.

Hämeenlinnan kaupunginteatterin yli 10 000 vaatekappaleen ja asusteen kokoelma siirtyy ensi marraskuun loppuun mennessä työvalmennussäätiö Luotsin hoidettavaksi. Kaupunginteatteri ja Luotsin hallitus allekirjoittivat aiesopimuksen pukuvuokraamon muutosta keskiviikkona.

Vuokraamo takaa töitä tulevaisuudessa

Pukuvuokraamo muuttaa Luotsin tiloihin Viipurintielle. Tiloissa toimii tällä hetkellä löytötavaratoimisto, pieni myymälä sekä mielenterveyskuntoutujia työllistävä työtoiminta Majakka.

Luotsi-säätiön toimitusjohtajan Liisa Tiilikkalan mukaan pukuvuokraamon ansiosta säätiö pystyy tulevaisuudessakin tarjoamaan töitä mielenterveyskuntoutujille ja muille vaikeasti työllistyville asiakkailleen.

-Perinteisesti vastaavissa säätiöissä tehty alihankintatyö vähenee koko ajan, minkä vuoksi meidän pitää löytää uusia monipuolisia tehtäviä, mielellään sellaisia mitä ei voida muuttaa muualle.

Puvut mm. valokuvataan uutta nettivuokraamoa varten, minkä ansiosta vuokraamon toiminta laajenee valtakunnalliseksi.

-Vuokraamo työllistää asiakkaitamme monenlaiseen työhön, vuokraustoimintaan ja siihen liittyvään dokumentointiin, vaatteiden pesuun ja huoltoon. Korjaaminen tuo työtä myös ompelimollemme.

Muuton myötä vuokraamo on auki viitenä päivänä viikossa.

Kaupunginteatterin hallintojohtaja Markku Jokinen kuvailee sopimusta molemmille osapuolille ”herkulliseksi”.

-Molemmat tahot näkevät tässä paljon hyötyjä ja mahdollisuuksia. Teatterilla ei ole koskaan ollut resursseja pyörittää pukuvuokraamoa kunnolla. Nyt siitä tulee ensisijaisesti asiakkaita palveleva vuokraamo, johon teatterilla on käyttöoikeus, Jokinen kertoo.

Muuttoja ja tilojen yhdistämistä

Majakan toiminnasta osa siirretään vuokraamon alta Luotsin tiloihin työtoimintakeskus Viisariin.

-Viisarista on siirtynyt asiakkaitamme Virvelinrantaan kaupungin yksikköön, joten meillä on siellä nyt tilaa olemassa. Mitään toimintoja ei ole tarkoitus lopettaa, Tiilikkala vakuuttaa.

Kaupunginteatteri tavoittelee pukuvuokraamon ulkoistamisella noin 30 000 euron säästöjä tilavuokrissa. Pukuvuokraamo muutti nykyiselle paikalleen Verkatehtaalle vuonna 1981. Vuokraamon inventointi ja pakkaaminen muuttokuntoon on teatterille parin kuukauden urakka. (HäSa)

Mainos