Uutiset

Pullerilla nautittiin joukkuepelin riemusta

Nuoret pelurit pääsivät jälleen viikonloppuna mittelemään jalkapallotaitojaan perinteisessä Aulanko cupissa Pullerilla. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran isännöimään turnaukseen osallistui tänä vuonna 66 joukkuetta. Pelaajia kentillä kirmasi yli 800.

HJS:n E10 Everton -joukkueen Joni Ranta-aho ja Daniel Koskiluoto olivat turnauksessa hyvässä vauhdissa. Joukkueineen he ehtivät pelata viikonlopun aikana niin voittoja, tasureita kuin tappiotakin.

9-vuotias Ranta-aho pelaa mieluiten kärkenä, koska sillä paikalla saa tehdä paljon maaleja. 10-vuotias Koskiluoto pelaa useimmiten maalivahtina, mutta Aulanko cupissa hän viimeistelikin osumia vastustajan verkkoon hyökkääjänä.

– Kärkenä saa paljon maalipaikkoja, mutta on puolustaminenkin kivaa. Kaikkein parasta on kuitenkin maalivahtina, Koskiluoto pohtii.

Ranta-ahon suosikkipelaaja on Barcelonan taiturihyökkääjä Neymar.

– Neymar on paras, koska se on brasilialainen. Brasilia on lempimaajoukkueeni. Saksa taas on surkea, Ranta-aho selvittää.

Koskiluoto puolestaan on valinnut pelinumeronsakin suosikkipelaajansa mukaan. Selässä komeilee numero 8 aivan kuten Liverpoolin pitkäaikaisella kapteenilla Steven Gerrardilla.

Molemmat pojat kertovat harrastaneensa jalkapalloa 5 vuotta. Jalkapallon paras puoli tulee kaksikolta kuin apteekin hyllyltä.

– Futis on joukkuepeli! Meillä on hyvä joukkue, Joni Ranta-aho sanoo.

Turnaus sujui tänäkin vuonna kommelluksitta. Turnauspäällikön paikalta tämän vuoden jälkeen väistyvä Jyrki Sopenperä ehti toimia Aulanko cupin järjestäjänä kahdeksan vuotta.

– Yhtään pahaa loukkaantumista ei sattunut viikonlopun aikana. Ilmatkin olivat mitä parhaimmat. Ehkä oli jopa hieman liian lämmin, Sopenperä kertoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020