Uutiset

Pullerin Rohkeat Potkijat tavoittelee nousua Suomen huipulle

Hämeenlinnan Jalkapalloseura isännöi viikonloppuna hieman erilaista jalkapalloturnausta, kun erityisryhmien SM-sarjan toinen osaturnaus järjestetään Pullerilla. Jaossa ovat siis vammaisjalkapallon Suomen mestaruusmitalit.

HJS:ää turnauksessa edustaa sen Pullerin Rohkeat Potkijat -niminen erityisjoukkue. Rohkeat Potkijat tavoittelee kotinurmella nousua erityisryhmien korkeimmalle SM-tasolle, A-lohkoon, jossa se on pelannut vain kerran.

Pullerin Rohkeat Potkijat koostuu yli 15-vuotiaista tytöistä ja pojista, joista osa on päässyt edustamaan myös Suomen erityisryhmien maajoukkuetta. PRP:n monivuotinen maalivahti ja valmennuksen ”apukäsi” Anu Myllykangas kuvailee joukkuetta energiseksi.

– Joukkue puhaltaa hyvin yhteen hiileen ja osaa hyvin tsempata toinen toistaan. Tarpeen vaatiessa huumorikin lentää loistavasti, Myllykangas kuvailee.

Lauantain turnaukseen Rohkeat Potkijat pääsee hyvistä asemista. PRP voitti SM-sarjan B-lohkon ilman pistemenetyksiä ensimmäisessä osaturnauksessa Helsingissä kesäkuussa. Pullerilla se kohtaa HJK/Specialin, JJK:n ja KuPS:n uudestaan.

– Odotan oikein mielenkiintoista päivää. Helsingin turnauksen jälkeen oli oikein positiivinen olo. Odotukset ovat tietysti kovat, kun katsoo sarjataulukkoa, ja kun Oulun Tervarit on jäänyt pois, Myllykangas ennakoi.

Erityisryhmien kesän 2016 ratkaisevat SM-pelit alkavat Pullerin kentillä lauantaina kello 10. Turnaus päättyy noin kello 17. Toisessa SM-osaturnauksessa mukana on noin 30 joukkuetta, jotka pelaavat kuudessa lohkossa.

Asiasanat