Uutiset

Pullerin urheilutalo ei saanut valtionapua

Pullerille suunniteltu Hämeenlinnan uusi urheilutalo ei saa tänä vuonna opetus- ja kulttuuruministeriön myöntämää valtionapua. Hämeenlinna haki kustannusarvioltaan 14,6 miljoonan euron hankkeelle 2 miljoonan euron tukea valtiolta, mutta avustuksen saaminen oli epätodennäköistä, kun Uudenmaan ely-keskus ei maaliskuussa puoltanut sen mukaan valtavan monitoimihallin rakentamista.

Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiöiden toimitusjohtajalle Jorma Hassiselle ministeriön päätös ei tullut yllätyksenä.

-Me vähän epäilimmekin, ettei tukea ely-keskuksen päätöksen jälkeen tule. Nyt odotamme ja hakemukset ovat siinä määrin kunnossa, että olemme seuraavan kerran jaossa mukana. Siitä lähdetään, että vuoden 2012 syksyllä pääsemme rakentamaan, jos ensi keväänä tuki saadaan, Hassinen sanoo.

Hassinen uskoo, että rakentaminen viivästyy vuodella, vaikkakin lopullisesti asian ratkaisee kaupunki.

-Hämeenlinnan kaupunki tilaa hallin rakentamisen meiltä, jos tilaa. Se ei ole meidän oma hankkeemme. Olemme valmistelleet asian ja nyt odotamme poliittista päätöksentekoa. Uskoisin, että se menee mukaan budjettikäsittelyyn, jonka jälkeen tilanne nähdään paremmin, toimitusjohtaja kertoo.

Hämeenlinnan urheilutalon suunniteltu koko on noin 6 500 neliötä. Tiloihin on tulossa muun muassa kolme kenttää ja kuntosali.

Rengon Kirkonseudun koulun laajennus ja peruskorjaus ja kouluun yhteyteen suunniteltu liikuntasali sen sijaan sai valtionapua 260 000. Yhteensä opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa tänä vuonna tukia liikuntapaikkojen rakentamista ja peruskorjausta varteen 28,8 miljoonaa euroa. Tukea jaetaan noin 7,3 miljoonaa viimevuotista enemmän. (HäSa)