fbpx
Uutiset

Pullerin urheilutalo jäämässä ilman valtionapua

Pullerin urheilutalo jäänee vaille valtionapua ensimmäisen hakemuksen perusteella. Uudenmaan ELY-keskus päätti olla puoltamatta hakemusta.

-Meidän mielestämme Pullerin hankkeella ei ole riittävä valmius tänä vuonna, jotta se lähtisi käyntiin. Tarveselvitys saisi myös olla vähän parempi, eli miksi tarvitaan niin valtava monitoimihalli, sanoo ylitarkastaja Krister Strandberg Uudenmaan ELY-keskuksesta.

-Hankkeen pitäisi vielä kypsyä ennen kuin sitä viedään eteenpäin.

Strandbergin mukaan avustushakemukset kaatuvat tavallisesti joko rahoituksen tai tontin puutteeseen.

Hänen mukaansa on aika epätodennäköistä, joskin mahdollista, että avustus myönnettäisiinkin ELY-keskuksen kielteisen lausunnon jälkeen.


Rengon liikuntasali sai kannatusta

ELY-keskukselle toimitettiin määräaikaan mennessä 29 hankkeen avustushakemukset. Puoltavan merkinnän sai 15 hanketta.

Puoltomerkinnän saaneiden joukossa on muun muassa Rengon koulun yhteyteen suunniteltu liikuntasali, joka Strandbergin mukaan myös “hyvin todennäköisesti saa rahaa”.

ELY-keskuksesta hankehakemukset on lähetetty opetus- ja kulttuuriministeriöön, jossa avustuksista päättää lopulta ministeri.

Ylitarkastaja Strandbergin mukaan Pullerin osalta asia voidaan ottaa seuraavan kerran käsittelyyn kesäkuun rahoitussuunnitelmavaiheessa. Tuolloin kootaan suunnitelmaa neljän seuraavan vuoden aikana rahoitettavista hankkeista.


Toteuttamisesta ei vielä päätöstä

Pullerin urheilutalon kustannusarvio on 14,6 miljoonaa euroa. Valtiolta haettiin kahden miljoonan euron rahoitusosuutta.

Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen sanoo, että kielteinen avustuspäätös tarkoittaisi todennäköisesti sitä, että hanke ei käynnisty vielä tänä vuonna.

Suunnitelmissa oli viedä hanke valtuuston käsiteltäväksi kesäkuussa, jos valtionapua tulisi. Varsinaisen urheilutalon rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä.

-On päätetty Hämeenkaaren purkamisesta ja että urheilutaloasia valmistellaan. Me olemme tehneet sen työn, mitä meiltä on pyydetty.

Hassisen mukaan pallo onkin nyt päättäjillä. Hän arvelee, että jos avustusta ei tule, tulee hanke seuraavan kerran käsittelyyn ensi vuoden talousarviokäsittelyn yhteydessä. (HäSa)

Menot