fbpx
Uutiset

Pullomerellä tietokone

Pepsin joulukilpailu on muuttanut jo monta asuntoa pullomereksi.Jokaisessa kisapullossa on yksilöllinen koodinsa ja tuhat koodia keräämällä saa lähes 2000 euron arvoisen kannettavan tietokoneen. Kisaan mukaan lähteneiden mukaan 1500 Pepsi-litran ostaminen kannattaa.

Tarjouksesta saa tuhat puolentoista litran pulloa noin 1200 eurolla. Pantteina saa takaisin 400 euroa, joten tietokoneen hinnaksi jää vain 800 euroa. Ja kaupan päälle saa muutaman vuoden juomat.

Tamperelainen Pekka Jääskeläinen kävi keskiviikkona ostamassa 1500 litraa Pepsiä.

– Ihan kaikkia en saanut samasta kaupasta, kun sieltä loppuivat pullot kesken, Jääskeläinen kertoo.

Tuhannen pullon kuljettaminen ja säilöminen tuottavat ongelmia, sillä satsi painaa yli 1500 kiloa. Jääskeläinen tarvitsi paketti- ja farmariauton saadakseen pullot kotiin, eivätkä kaikki pullot edes mahtuneet opiskelija-asuntoon.

– Osa on nyt kellarin verkkokaapissa odottamassa etikettien irrottamista.

Irtisuihkuttelua ja jälleenmyyntiä

Tietokoneen saamiseksi on jokaisesta pullosta irroitettava etiketti ja naputeltava sen takana oleva koodi kilpailun nettisivuille. Myös ostokuitit on pidettävä tallessa.

Ennen urakkaan ryhtymistä Jääskeläinen laski etikettien irtisuihkutteluun ja koodien naputteluun kuluvan noin 21 tuntia.

Tuhansien Pepsi-pullojen ympärillä pyörii jo oma taloutensakin, kun koodienkerääjät myyvät etiketittömiä pulloja eteenpäin netissä. Sadan pullon erän Pepsiä ilman etikettejä voi saada jopa 60-70 eurolla.

Koodinkerääjälle kauppa kannattaa. Pullot eteenpäin trokaamalla voi tietokoneen saada parhaimmillaan lähes ilmaiseksi.

Mikäs sen täydellisempää esimerkiksi stereotyyppisille tietokonenörteille, kuin uuden tieturin saaminen kolaa kittaamalla. (HäSa)

Menot