fbpx
Uutiset

Pulloposti löysi perille 18 vuoden jälkeen

Grönlannista kesällä 1987 lähetetty pulloposti saavutti vastaanottajansa, kun nelivuotias pikkutyttö löysi viestipullon islantilaisen vuonon rannalta lähes 18 sen lähettämisen jälkeen.

Viestipullo löytyi Reykjavikin lähistöllä sijaitsevan Hafnarfjordur-vuonon rannalta noin 750 kilometrin päässä sen lähettämispaikalta.

Nelivuotiaan tytön vanhemmat aikovat ottaa yhteyttä Tanskan lähetystöön pullon lähettäjien löytämiseksi, sillä autonomisesti hallittu Grönlanti on kuuluu Tanskalle. Lähettäjäjoukko oli pullon mereen heittämisen aikaan laivamatkalla Grönlannin eteläosiin pelaamaan jalkapalloa.

STT

Todellinen “Keltainen sukellusvene”

Beatles-yhtyeen hittiä nimeltä Yellow Submarine (Keltainen Sukellusvene) on epäilty peitetyksi huumekokemuksen kuvaukseksi. Mitään ei sen sijaan jäänyt peitetyksi tai epäilyksen varaan, kun Kolumbian poliisi takavarikoi sukellusveneen Tyynenmeren satamasta.

Omatekoinen alus oli rakennettu huumeiden salakuljetusta varten. Sukellusvenho kykenee kuljettamaan kerralla 200 miljoonan dollarin (155 milj. euroa) arvosta kokaiinia.

Kummallinen salakuljetuslaite löytyi vihjeen perusteella Tumacon satamasta. Poliisi ei ole vielä tehnyt yhtään pidätystä takavarikkoon liittyen.

Tiettävästi sukellusvenettä ei ollut vielä ehditty käyttää tositoimissa.

Kolumbia on maailman suurin kokaiinin tuottaja. jonka huumeet päätyvät etenkin Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

STT

Brittifestari esittelee hiljaisen diskon

Britannian keskeinen rockfestivaali, Glastonbury, esittelee alkavana kesänä erikoisen uutuuden. Festivaalilla voi osallistua liki äänettömään diskoon.

Diskon asiakkaille jaetaan kullekin piuhattomat kuulokkeet, joissa on myös äänenvoimakkuuden säätönappi. Kuulokkeet virittyvät automaattisesti stereosysteemiin ja dj:t soittavat diskoillan musiikin kuulokkeiden kautta.

Näin aamuyön telttadisko ei tuota melua ympäristöön.

– Tämä on ainutkertainen tapa juhlia häiritsemättä niitä, jotka haluavat nukkua festivaalialueella tai lähikylissä, kertoo Glastonburyn pääjärjestäjä Michael Eavis.

Hänen mukaansa Hollannissa kehitetty kuulokesysteemi on jo käytössä menestyksellä tulppaanimaassa.

Kolmipäiväisen Glastonburyn festarin tähtinä on nähty viime vuosina muiden muassa Paul McCartney, James Brown, R.E.M. ja Radiohead. Tämän vuoden pääesiintyjä ei ole Eavisin mukaan vielä ratkennut.

STT

Menot