Uutiset

Punaportin Blues tyrmättiin Helsingissä

Koripallokausi miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa on jännittävässä vaiheessa, kun Punaportin Blues pyrkii nappaamaan häntäpään porukoista välttämättömiä voittoja väistääkseen putoamiskarsintoihin joutumisen tai jopa sarjatasolta putoamisen. Kahdesta perättäisestä kohtaamisesta ensimmäisessä oli Malmin Super-Koris nyt pelaamisessaan selvästi edellä ja vei sarjapisteet lopputuloksella 71–51.

PuB matkusti pääkaupunkiin seitsenmiehisenä. Paluun parketille teki laituri Ari Lehtola, joka totutteli nilkkaansa kakkosdivisioonan juoksuvauhtiin, ja Ville Reponen, jolla oli niin ikään pitkän pelaamattoman jakson apina selässään. MaSu:n kaksitoistamiehinen vauhtijoukkue ahdistavine puolustuksineen oli toipilasmiekkosille pahin mahdollinen – yhtään ylimääräistä hengähdysaikaa ei kotijoukkue Mäkelänrinteen uintikeskuksen kentällä hämäläisvieraalle suonut.

Ottelu ratkesi MaSu:n väkevään hyökkäyslevypallopeliin. Kymmenen pisteen karkumatka-asema kasvatettiin päätösneljänneksellä kahteenkymmeneen pitkälti raivokkaissa irtopallotaisteluissa menestymisen ansiosta. Vastaavasti PuB:n hitaiksi ja kontrolloiduiksi tarkoitetut hyökkäykset pilaantuivat kehnoon kaukoheittopeliin. Kurinalaisuuttakin uupui. Laituri Lassi Utrio osui 19 pisteen edestä ja Miikka Kilpinen yhdeksän.

Joukkueet kohtaavat taas maanantaina 16.2. klo 20. Hämeenlinnassa Seminaarin koululla pelattavaan otteluun on vapaa pääsy. (HäSa)

Asiasanat