Uutiset

Punavihreys yhdistää

Hämeenlinnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Kaj Lindqvist kirjoitti Hämeen Sanomien mielipidepalstalle 8.2.2007., ettei punavihreys puhuttele kaikkia nuoria. Allekirjoitan tämän väitteen, mutta Lindqvistin väite siitä, että kyseessä on vain pieni, mutta äänekäs vähemmistö, on vähintäänkin kyseenalainen.

Lindqvist mainitsi vihervasemmistoon (tai yleensä punavihreisiin kuuluvan) kolmesta puolueesta väkeä. SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden yhteinen kannatus on lähes 45 prosentin luokkaa. Ehkä voimme puhua vähemmistöstä, mutta emme kovin pienestä sellaisesta.

Vaikka näistä kolmesta puolueesta vain Vasemmistoliitto täyttää nämä punavihreyden kriteerit, on kuitenkin sekä SDP:n että Vihreiden nuorisojärjestöjä helppo kutsua punavihreätä politiikkaa ajaviksi järjestöiksi. Aivan kuten Vasemmistonuoria, joka on kaikista poliittisista nuorisojärjestöistä vaikutusvaltaisin oman puolueensa linjakysymyksissä.

Kun näille kolmella puolueella on Hämeen vaalipiirissä kymmenkunta ehdokasta näissä vaaleissa, on erikoista puhua pienestä, mutta äänekkäästä vähemmistöstä. Varsinkin kun kokoomuksella on vain yksi nuori ehdokas vaalipiirissä. Ja tilanne on koko maassa varsin samankaltainen.

Vasemmistoliitolla on eniten nuoria ehdokkaita ja Vihreät tulevat hyvänä kakkosena perässä. Näissä vaaleissa on tärkeää nuorten ehdokkaiden äänestäminen ja hyviä punavihreitä vaihtoehtoja on olemassa, toivottavasti pian on useampia punavihreitä puolueitakin.

Joonas Korhonen

kansanedustajaehdokas (vas.)

Hämeenlinna