Uutiset

Puolen tunnin hallinta ei riittänyt

Alussa näytti, että Härmä vie sunnuntain otteluaan Kaurialassa mennen tullen.

Jalkapallo on kuitenkin välillä ihmeellistä ja Petalax IK vei lopulta täydet pisteet naisten Ykkösen alaloppusarjan kamppailussa lukemin 1–3 (1–2).

Härmä aloitti pelin energisesti ja joukkue voitti lähes kaikki kaksinkamppailut. Ottelutapahtumat pyörivät jatkuvasti PeIK:n maalin edessä ja varsinkin hyökkääjät Suvi Saalimo ja Alisa Ollikainen loivat hyviä paikkoja.

Kymmenen minuutin kohdalla kaksikon yhteistyö tuotti myös tulosta, kun Saalimo haastoi hienosti puolustajan ja syötti Ollikaiselle, joka sijoitti pallon varmasti maalin alakulmaan.

25 minuutin pelin jälkeen sama parivaljakko oli jälleen vauhdissa, mutta Ollikaisen veto aivan maalin edestä leijaili niukasti yli.

Sitten kaikki kääntyi. PeIK sai otetta pelistä ja käytti Härmän puolustuksen harhailut hyväkseen tehokkaalla tavalla. Ensin Katja Suomela viimeisteli tasoituksen ja aivan ensimmäisen jakson lopulla Sanna Keromaa vei vieraat johtoon.

PeIK käytti paikkansa

Härmän peräsimessä päävalmentaja Jussi Laihasta sunnuntaina tuurannut Petri Kesti oli ymmällään joukkueensa notkahduksesta.

– Ensimmäiset 15–20 minuuttia peli oli meidän. Emme kuitenkaan onnistuneet tekemään siinä toista maalia ja sitten tapahtui jotakin, Kesti sanoi.

Valmentajalla ei ollut tuoreeltaan selitystä sille, mitä puolen tunnin kohdalla oikein tapahtui.

– Sen kun tietäisi. Jotenkin peli vain sekosi. Teimme helppoja virheitä emmekä saaneet enää purettua painetta. Allulla (Alisa Ollikainen) oli paikka tehdä 2–0 ja kun se ei onnistunut, niin siinä vähän nitkahti.

Toisella jaksolla Härmän puolustukselle sattui vielä yksi nukahdus ja Katja Suomela rokotti kotijoukkuetta illan toisella osumallaan.

Ottelun loppupuolella Härmä haki vielä uutta virtaa pelaajavaihdoilla ja maalipaikkojakin siunaantuikin kiitettävästi. Ratkaisuhetkillä joukkue kuitenkin sortui hätäilyyn ja vieraiden maali pysyi koskemattomana.

– Yksi paha virhe ja sen jälkeenkin vielä vähän sekoiltiin. Mutta jalkapallo on tällaista. Me emme onnistuneet ja kaveri teki harvoista paikoistaan maalit, Kesti summasi.

Sarja vasta alussa

Tappiosta huolimatta Härmän pelistä saattoi löytää myös ilonaiheita. Alun hallinta oli varsin vakuuttavaa ja hämeenlinnalaisten maalilla Sara Inget torjui varmasti kaiken, minkä pystyi.

– Paikkoja oli kyllä meilläkin ja alussa pelasimme hyvin. Ensimmäinen maali oli aivan kuin oppikirjasta, Kesti arvioi.

Sunnuntain ottelu oli vasta Härmän ensimmäinen alaloppusarjassa. Seuraavaksi joukkue kohtaa YIlveksen vieraissa tulevana lauantaina.

– Ensi viikko treenataan ja sitten on peli Ylöjärven Ilvestä vastaan. Heillä on hyvä porukka. Tarvitsemme hyvän valmistautumisen ja onneksi Jussikin (Laihanen) tulee takaisin. Paikoista pitää tehdä maalit, Kesti ennakoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot