Uutiset

Puolet katteen kauppakeskuksen tiloista on jo vuokrattu

NCC:n hallitus käsitteli moottoritien katteen investointia kokouksessaan keskiviikkona. Lopullista investointipäätöstä se ei kuitenkaan vielä tehnyt, sillä näin suuret asiat käsitellään yhtiössä normaalisti kahden kokouksen kautta.

-Hanke on nyt esitelty positiivisessa hengessä hallitukselle, joka päättää asiasta seuraavassa kokouksessaan helmikuun lopussa, kertoo NCC Property Developmentin toimitusjohtaja Jorma Ahokas.

Hänen mukaansa kyse ei ole mistään mietintätauosta tai siitä, että matkaan olisi tullut mutkia.

-Ei missään nimessä. Hanke etenee normaalia tahtia hyvässä vireessä. Esimerkiksi rakennuslupa on myönnetty ja kun se saa lainvoiman, kaikki on hyvin, Ahokas sanoo.

Katehanke etenee muutenkin myötätuulessa. Projektijohtaja Markus Salmela kertoo, että puolet kauppakeskuksen tiloista on jo vuokrattu.

Tähän mennessä tulijoista on julkistettu ainoastaan tavaratalo Anttila. Lisäksi kauppakeskukseen tulee ruokakauppa, vaatekauppoja, urheiluun ja vapaa-aikaan keskittyviä myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita sekä lukuisia pienliikkeitä.

-Valtakunnallisten ja kansainvälisten ketjujen lisäksi joukkoon toivotaan myös paikallista väriä. Mukaan mahtuu myös kolmannen sektorin toimijoita, Salmela sanoo.


Eteläinen julkisivu vielä kysymysmerkki

Mitä kauppakeskus sitten tulee näyttämään? Katteen arkkitehtisuunnittelusta vastaavan Arkkitehtihuone Artto Palo Rossi Tikka Oy:n arkkitehti Hannu Tikka kertoo, että julkisivusta tulee hyvin värikäs.

-Siitä ei tule yhtenäistä laatikkopötköä, vaan julkisivu pilkkoontuu pieniin osasiin. Myös pintamateriaalit ovat laadukkaita, Tikka toteaa.

Rakennuksen Helsinkiin päin näkyvän julkisivun ideointi on vielä vähän kesken.

-Sitä ei ole vielä kovin pitkälle mietitty eli jos tulee hyviä ideoita, siihen voi vielä vaikuttaa, Tikka sanoo.

Kate on suunniteltu siten, että sinne on helppo tulla paitsi autolla, myös jalkaisin tai polkupyörällä.

-Olemme laskeskelleet, että 60 prosenttia kauppakeskuksen asiakkaista saapuu ilman autoa, kertoo Markus Salmela.


Osa asunnoista ikäihmisille

Kauppakeskuksen viereen kuivalle maalle nousee neljä asuintaloa, joihin tulee yli kaksisataa asuntoa. Taloista pohjoisin on pienin, siihen mahtuu vain 34 asuntoa, kun eteläisimpään kerrostaloon tulee asuntoja peräti 91.

Pohjoisinta taloa suunniteltiin alun perin hotelliksi, mutta pienehkö neliömäärä ei ole toistaiseksi houkutellut hotellialaa.

-Mutta ei ajatusta ole kokonaan haudattukaan, Salmela sanoo.

Hänen mukaansa kerrostaloista kahta on suunniteltu toteutettavaksi ikäihmisille tarkoitetun konseptin mukaan. Kohteeseen on tarkoitus toteuttaa omistusasuntojen lisäksi myös kovan rahan vuokra-asuntoja.

Asuntojen rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan ensi vuonna. Niitä rakennetaan kysynnän mukaan limittäin kauppakeskuksen rakentamisen kanssa.

-Tavoitteena on, että niistä jopa kolme on valmiina vuonna 2014, kun kauppakeskus avataan, Salmela sanoo. (HäSa)