Uutiset

Puolet mielii jatkopestiä valtuustoon

Hattulassa muutama pitkän linjan valtuutettu miettii vielä, asettuuko ehdokkaaksi syksyn kunnallisvaaleissa.

Varsinainen konkari eli valtuuston pitkäaikainen puheenjohtaja Seppo Kankkunen (sd.) suunnittelee jättävänsä valtuustotyön tämän kauden jälkeen.

– Ainakin nyt minulla on vahvana ajatus siitä, että eiköhän 40 vuotta valtuustotyötä riitä, hän sanoo.

Hannu Jokisuo (kesk.), Kari Ventola (kok.) ja Marjatta Perkiö (sd.) miettivät vielä ratkaisuaan. Heistä Hannu Jokisuo kertoo olevansa pikemminkin kielteisellä kuin myönteisellä kannalla.

Intoa yhteisiin asioihin riittää

Moni pitkäaikainen valtuutettu on kuitenkin jo päättänyt pyrkiä jatkokaudelle. Esimerkiksi demareiden Hellevi Luopajärvi kertoo, että moni on pyytänyt jatkamaan ja intoa yhteisten asioiden hoitamiseen riittää yhä.

Suurin piirtein samoin sanoin jatkohalujaan perustelevat myös kokoomuksen Pia Yli-Pirilä ja Erkki Pänkäläinen.

Kokoomuksen konkareista myös Miia Antin ja Matti Puotila ovat myös asettumassa ehdokkaaksi. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola miettii vielä ratkaisuaan.

Kokoomuksen vaalipäällikkö Harri Holopainen kertoo, että puolueella on ollut tavoitteena täysi lista.

– Aivan tähän emme tosin välttämättä pääse, mutta nyt on koossa parikymmentä nimeä. Moni tekee ratkaisunsa lähempänä vaaleja, hän sanoo.

Hattulan demareiden puheenjohtaja ja vaalipäällikkö Ville Myllymäki arvelee, että ehdokkaita saadaan kokoon kolmisenkymmentä.

– Melkein kaikki nykyvaltuutetut ovat tehneet ratkaisun, mutta muutamia odotellaan, Mukaan on jo saatu myös uusia ihmisiä.

Keskustan nykyisistä neljästä valtuutetusta kolme on jo päättänyt asettua ehdokkaaksi. Ryhmän vaalipäällikkö Matti Kortesaari kertoo, että listalla on lähes 30 nimeä.

Hämeenlinnassa yhden vaalikauden piipahtanut Pentti Pietilä suunnittelee paluuta Hattulan valtuustoon keskustan riveissä.

– Hämeenlinnan keskustan valtuustoryhmästä jäi niin hyvä maku, että olisi hyvä jatkaa samoilla linjoilla Hattulassa, hän sanoo.

Keskiryhmät jälleen vaaliliitossa

Keskusta ja kristilliset ovat jälleen vaaliliitossa, kuten monissa aiemmissakin vaaleissa Hattulassa. Kristillisten tilanne on siinä mielessä erikoinen, että kumpikin nykyisistä valtuutetuista aikoo luopua paikastaan.

Vaalipäällikkö Taina Heikkilä kertoo luopuvansa paikastaan hyvillä mielin, sillä mukaan on saatu hyviä ehdokkaita, kuten kd-nuorten varapuheenjohtajana aiemmin toiminut Janne-Ville Kinnunen.

Myös vasemmistoliiton ainoa valtuutettu aikoo jättää valtuustotyön. Hattulan vasemmistoliiton puheenjohtaja Sami Varsell kertoo, että kolme henkilöä on lupautunut ehdokkaaksi ja muutama vielä harkitsee.

– Viime vaaleissa meillä oli kahdeksan ehdokasta, mutta nyt emme ilmeisesti yllä samaan.

Vihreiden ehdokaslista pitenee viime vaaleista huomattavasti, sillä neljä vuotta sitten ehdokkaita oli tasan kaksi. Mari Monto kertoo, että nyt listalla on jo neljä varmaa nimeä.

Vihreiden riveissä valtuustoon pyrkii myös aiemmin vasemmistoliittoa ja viimeksi keskustaa edustanut Timo Koskin
e
n. Hän putosi valtuustosta viime vaaleissa, mutta on toiminut sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

Hattulan valtuustossa on 35 valtuutettua. Tällä hetkellä surin ryhmä on kokoomus, jolla on 13 valtuutettua. Demareilla valtuutettuja on 10, keskustalla neljä, sitoutumattomilla neljä, kristillisillä kaksi ja vasemmistoliitolla ja vihreillä kummallakin yksi.

Kuntavaalit järjestetään 28. lokakuuta. Ehdokaslistat on jätettävä kuntien keskusvaalilautakunnille viimeistään 18. syyskuuta. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic