Uutiset

Puoli-ilmainen työ päivän trendi

Työtön, ihmisarvoton perheenäiti kertoi joutuvansa työvoimatoimiston suosiollisella avustuksella pakkotyöhön puoli-ilmaiseksi.

Puoli-ilmainen työ onkin tämän päivän trendi. Jos työtön ihminen haluaa töihin, hänen on alennuttava työn tekemiseen minimipalkalla tai jopa sen alle.

Työnantajat ilmeisesti tietävät työttömän olevan ”pakkoraossa” ja käyttävät tätä surutta hyväkseen.

Koulutusta ja/tai työkokemusta ei arvosteta palkan perusteena. Työttömän toisena vaihtoehtona ovat työvoimatoimiston loputtomat kurssit, joissa itse asian opiskelu on jo melkein sivuseikka, koska kurssit on ympätty täyteen oppimisen opettelua, sosiaalista vuorovaikutusta, työllistymissuunnitelmia yms.

Kurssit kestävät juuri tämän vuoksi melko pitkään – mutta saadaanhan työttömyystilastoja kauniimmiksi. Pitkään työttömänä oltuani olen ”pakkoraossa” ottanut vastaan työn, josta saan palkkaa saman verran kuin mitä sain jo 10 vuotta sitten! Näin ollen katson ainakin omalta osaltani osallistuneeni työnantajien vaatimiin palkanalennustalkoisiin jo ennen kuin niitä on edes mediassa mainittu.

Toivon, että nimimerkki Työtön, ihmisarvoton perheenäiti muistaa, että työttömän leima otsassa ei todellisuudessa vähennä ihmisarvoa, vaikka siltä usein – kiitos työnantajien ja työvoimatoimiston – tuntuukin.

Työssäkäyvä, aliarvostettu perheenäiti

Hämeenlinna

Päivän lehti

3.6.2020