Uutiset

Puolivaloilla cupin välieriin

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten lentopallojoukkueen ei tarvinnut venyä parhaimpaansa, kun se raivasi Suomen cupin puolivälierässä tieltään LiigaEuran. Kerhon voittolukemat olivat lopulta 3–0 (25–22, 25–13, 25–14).

HPK aloitti ottelun unisesti, mutta silti sen pelin taso riitti jo avauserässä erävoittoon. Kotijoukkue pääsi erässä ensimmäisen kerran johtoon vasta tilanteessa 19–18, eikä päästänyt euralaisia enää ohi. Erä osoitti, ettei HPK pysty tällä hetkellä häviämään Euralle, vaikka se pelaisi kuinka paljon oman tasonsa alapuolella.

HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen oli tyytymätön avauserään.

– Ensimmäinen erä oli ihan hirveä. Siinä ei liikkunut tossu, ei järki, eikä ajatus. Tietysti lähdimme rohkeasti nostamaan vain kahdella pelaajalla. Harjoituksissa se toimi ihan ookoo, mutta ei ole ihme, etteivät pelaajat yhtäkkiä muistaneetkaan, ettei kolmatta pelaajaa ole mukana, Koskinen sanoi.

Syöttöpeli lähti toimimaan

Vaikeamman ensimmäisen erän jälkeen HPK hoiteli helpommin ja selvemmin kaksi seuraavaa.

– Syöttömme alkoi toimia hyvin ensimmäisen erän jälkeen. Kylmäahon Katja tuli itse asiassa jo avauserän lopussa syöttämään hyvin. Syötöllä menimme aika paljon. Pelistä kertoo paljon sekin, että olimme avauserän jälkeen torjuntoja tappiolla 3–0, mutta aloimme saada myös niitä. Alussa olimme aika kuutamolla, päävalmentaja sanoi.

Kerho pelasi edelleen ilman Marina Skenderiä ja Stefania Okakaa. Suurimman hyökkäysvastuun sai Anna Boricheva.

– Monella olisi näytönpaikka, kun saa pelata, eikä Marina ole ottamassa toista isoa passimäärää. Passeja olisi muillekin tarjolla, mutta ei sinne oikein jaksettu polkea. Onneksi saamme varmaan Marinan aika pian takaisin mukaan. Stefanialla voi mennä ehkä pidempään, mutta vain viikoista puhutaan hänenkin kohdallaan, Koskinen valaisi.

Boricheva tehokkain

Boricheva oli odotetusti HPK:n tehokkain pelaaja. Hän teki neljätoista pistettä, joista kymmenen hyökkäämällä ja kaksi sekä torjunnalla että syötöllä. Plusmiinus-saldoa laski eniten vastaanoton viisi virhettä.

– Ensimmäisessä ja toisessa erässä vastustaja syötti vain minulle. He yrittävät varmaan väsyttää minua. Toisessa ja kolmannessa erässä torjuntamme toimi hyvin ja se helpotti peliämme, Boricheva arvioi.

LiigaEura pelasi jo astetta paremmin kuin Mestaruusliigan kauden avausottelussa, mutta ei sen pelistä silti paljon kerrottavaa ole. Keskipelaaja Piia Korhonen merkkautti mukavan tehotilaston 10 (+7).

LiigaEuran peliä johti jo kauden kolmas valmentaja, Hanna Arve-Talvitie. HPK:ta viime alkukauden valmentanut Kai Stenius on tällä hetkellä kuulemma joukkueen harjoitusvalmentaja.

Kerho pelaa Suomen cupin välierän sunnuntaina Salossa. Vastaan tulee lauantaina Pihtiputaan Liigaplokin jyrännyt LP Viesti. Viesti oli pihtiputaalaisia parempi numeroin 3–0 (25–8, 25–22, 25–14).

– Vastus kovenee todella paljon. Salolla on kaikki kunnossa. Me lähdemme taistelemaan, Boricheva lupasi.

Suomen cupin toisessa välierässä kohtaavat LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus. OrPo oli omassa puolivälierässään tiukoilla Pieksämäkeä vastaan, mutta pystyi ottamaan lopulta 3–2 (25–19, 22–25, 25–19, 19–25, 15–12) -voiton. Kangasala oli omassa pelissään Woman Volleyta parempi erin 3–0 (25–18, 25–14, 25–11).

Välierien voittajat kohtaavat tammikuun 11. päivä Vantaalla pelattavassa loppuottelussa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic