Uutiset

Puolueet kampanjoivat seurakuntavaaleissa entistä näkyvämmin

Osa puolueista haluaa esiintyä seurakuntavaaleissa entistä selkeämmin omilla listoillaan ja on ohjeistanut jäseniään ryhtymään ehdokkaiksi puoluelistoille. Hämeenlinnassa puolueilla keskustaa lukuun ottamatta on ollut omat listansa jo parissa edellisvaaleissa, mutta myös yhteislistoilla on pitkät perinteet.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan viestintäpäällikkö Leila Alivuotilan mukaan on vain reilua, että puolueet ovat selvästi esillä eivätkä peitellyillä nimillä.

-Näin äänestäjät tietävät, mikä puolue kutakin henkilöä on lähellä. On ymmärrettävää, että ehdolla on paljon kunnallispolitiikasta tuttuja ihmisiä, koska usein aktiiviset ihmiset ovat aktiivisia monella saralla, Alivuotila kertoo.

Esimerkiksi SDP on kampanjoinut Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa jo parissa vaaleissa ihan omalla nimellään. Sosialidemokraattisen valitsijayhdistyksen Ossi Lapisto kertoo, ettei asiasta tarvinnut tänäkään vuonna edes keskustella.

-Sanotaan, ettei seurakunnan luottamushenkilönä toimiminen ole politiikan tekoa. Sitähän se ei olekaan, mutta haluamme arvojemme ja aatemaailmamme näkyvän siinä nimessä.

Seurakuntaväen valitsijayhdistyksessä mukana oleva kokoomuslainen Mikko Hieta myöntää, että puoluetoimistolta on toivottu värin näyttämistä myös seurakuntavaaleissa. Silti hän halusi ehdokkaaksi nimenomaan sitoutumattomalle listalle.

-Tältä listalta löytävät viitekehyksensä sellaiset henkilöt, joilla on henkilökohtainen suhde seurakunnan toimintaan. Poliittisilla listoilla ei välttämättä katsota sitä, onko ehdokas seurakunta-aktiivi, Hieta perustelee. (HäSa)

Lue lisää maanantain Hämeen Sanomista

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic