fbpx
Uutiset

Puoluelähteet: Saksan liittokansleri Angela Merkel ei pyri enää CDU:n puheenjohtajaksi

18 vuotta puolueen johdossa riitti Merkelille, joka haluaa jatkaa liittokanslerina.
CDU-puolueen johtajuudesta luopuva Saksan liittokansleri Angela Merkel saapui maanantaina puoluekokoukseen Berliinissä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel luopuu CDU-puolueen puheenjohtajuudesta. Hän on kertonut kristillisdemokraattisen CDU-puolueensa johdolle, ettei aio pyrkiä puolueen johtajaksi ensi joulukuussa järjestettävässä puoluekokouksessa. Puoluelähde kertoi asiasta uutistoimisto Reutersille.

64-vuotias Merkel on johtanut puoluetta vuodesta 2000. Hän haluaa jatkaa liittokanslerina, kertoivat lähteet saksalaiselle uutistoimisto DPA:lle Reutersin mukaan.

Merkelin luopuminen puolueen johtajuudesta tarkoittaisi, että puolue ehtisi uudistua ennen seuraavia, vuoden 2021 vaaleja. Merkelin suosikki hänen työnsä jatkajaksi on CDU:n puoluesihteeri Annegret Kramp-Karrenbauer.

Uutinen puheenjohtajuuden luopumisesta tuli sen jälkeen, kun CDU-puolue kärsi kolauksen sunnuntaina järjestetyissä Hessenin osavaltiovaaleissa.

CDU voitti saamalla 27 prosenttia äänistä mutta kärsi samalla tappion, sillä sen suosio putosi yli 11 prosenttiyksikköä.

Merkelin puolueen rapautuva kannatus vaikeuttaa hänen johtajuuttaan Euroopan unionissa, joka kamppailee brexitin, Italian budjettikriisin ja ensi toukokuun EU:n parlamenttivaaleissa valtaan pyrkivien populistipuolueiden kanssa.

Menot