fbpx
Uutiset

Puoluesihteeri: "Ei tämä yhdestä ihmisestä ole kiinni" – Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sairauslomalle uupumuksen vuoksi

Gallupkurimuksessa kamppailevan vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on joutunut sairauslomalle uupumuksen vuoksi.
Puheenjohtaja Touko Aalto on joutunut selittämään puolueen heikkoa gallupmenestystä.

Vihreiden puheenjohtaja kansanedustaja Touko Aalto jää lääkärin määräämälle sairauslomalle uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi, puolue kertoo tiedotteessaan. Aalto ilmoittaa myöhemmin paluusta töihin syysistuntokauden aikana. Vihreät on viime aikoina kamppaillut heikon gallupsuosion kanssa, ja kritiikin kärki on osunut Aaltoon. Viime viikolla julkaistussa Ylen gallupissa vihreiden kannatus oli 12,6 prosenttia.

Vihreiden toimintaa johtaa Aallon ollessa pois eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja Krista Mikkonen. Aallon sairausloman aikana puolueen puheenjohtajan tehtäviä hoitavat puolueen varapuheenjohtajat Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen.

Vihreiden mukaan Aalto ei kommentoi poisjääntiään tiedotusvälineille.

Jyväskyläläinen Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi kesällä 2017. Hän oli toiminut ennen valintaansa muun muassa puolueen varapuheenjohtajana.

“Uskon, että hän pystyy kokoamaan voimansa”

Puoluesihteeri Lasse Miettinen ei lähde spekuloimaan sitä, liittyykö Touko Aallon sairausloma viime aikojen ikävästä julkisuudesta ja spekuloinnista, onko Aalto riittävän vahva puheenjohtaja.

– Uupumus ja jaksamisen rajojen ylittäminen rakentuu pitkäkestoisesta kuormituksesta. Kun johtavassa asemassa oleva ihminen uskalsi tehdä välttämättömän päätöksen ja tunnistaa tilanteensa ja hakea apua, uskon, että hän myös pystyy kokoamaan voimansa ja palaamaan täydessä iskussa viemään puolueen ensi kevään vaaleihin, Miettinen kertoo Lännen Medialle.

Miettisen mukaan puolue haluaa antaa Aallolle aikaa lepoon “niin kauan kuin lääkäri on ohjeistanut”.

Hän vakuuttaa, että kevään vaaleihin valmistautuminen ei puheenjohtajan sairastumisesta huolimatta ole vaarassa.

– Toukon linjahan on ollut koko ajan se, että tämä ei ole yhdestä ihmisestä kiinni, vaan toimimme joukkueena, leveällä kärjellä.

Vaaleihin valmistautuminen jatkuu

Eduskuntaryhmä jatkaa Miettisen mukaan Krista Mikkosen johdolla normaalisti työtään ja puolue jatkaa “hallituksen haastamista ympäristön, koulutuksen ja tasa-arvon asioissa”.

– Mikään ei pysähdy, mikään ei keskeydy. Valmistautuminen ensi kevään vaaleihin jatkuu täysillä. Se on se, mitä Touko haluaa, että tehdään.

Puoluesihteeri vakuuttaa, että puheenjohtajalla on yhä puolueen tuki takanaan, kuten viime aikojen uutisoinnista on nähty.

Menot