fbpx
Uutiset

Puolustusministeriö selvittää Merivoimien lippueamiraalin jääviysasioista tulleita kanteluja – "nämä otetaan vakavasti"

Lännen Media uutisoi sunnuntaina, että laillisuusvalvonta sai Merivoimilta virheellistä tietoa lippueamiraalin virkatoimista.
Merivoimien lippueamiraali Timo Hirvosesta on tehty kanteluita puolustusministeriöön.

Puolustusministeriö kertoo saaneensa kanteluita Merivoimien lippueamiraali Timo Hirvosesta.

– Kanteluita selvitetään ja niiden tutkinta on kesken. Enempää en nyt voi sanoa, koska tutkinta on kesken. Tällaiset asiat otetaan vakavasti, kertoo puolustusministeriön viestintäjohtaja Niina Hyrsky.

Lännen Media uutisoi sunnuntaina, että amiraali Hirvonen on osallistunut 2. kesäkuuta 2016 Pääesikunnassa valmistelevaan kokoukseen, jossa käsiteltiin Puolustusvoimien henkilövalintoja. Yksi kokouksessa käsitellyn Merivoimien listan henkilöistä oli Hirvosen läheinen.

Hallintolain mukaan viranhaltija ei saa osallistua asian käsittelyyn eikä olla läsnä, jos asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle tai hänen läheiselleen. Lain mukaan läheisellä tarkoitetaan virkamiehen puolisoa, lasta, lapsenlasta, sisarusta tai virkamiehen puolison lasta, lapsenlasta tai sisarusta tai heidän puolisoaan tai virkamiehen puolison sisarusten lapsia.

Lännen Media kertoi sunnuntaina myös, että Merivoimien johto antoi Pääesikunnan oikeudelliselle osastolle virheellistä tietoa Hirvosen virkatoimista valmistelua koskien.

Aiemmin pääesikunnan oikeudellinen osasto totesi, ettei kahdesta muusta esteellisyystapauksesta aloiteta esitutkintaa.

Syyskuussa selvisi, että Hirvonen oli toiminut tehtävissään esteellisenä kahdessa tapauksessa 2016–2017. Silloin kyse oli Hirvosen lähisukulaisen palkkapäätöksestä ja toisen läheisen kehityskeskustelusta ja suoritusarvioinnista. Merivoimien komentaja Veijo Taipalus päätti, että asiasta ei aloiteta esitutkintaa.

Pääesikunta teki tuolloin esteellisyysselvityksen sinne saapuneiden nimettömien ilmiantokirjeiden perusteella.

Menot