Uutiset

Puolustuspelaamisessa on parannettavaa

Hämeenlinnan Pallokerhon slovakkihyökkääjä Marek Viedensky odottelee joukkueeltaan hyvää esitystä perjantain kotiottelussa Tampereen Tapparaa vastaan. Kerhon kolmannen maaliin tiistain voitokkaassa Sport-ottelussa iskenyt Viedensky uskoo joukkueensa ammentaneen positiivista virtaa Vaasan reissulta.

– Se oli ihan hyvä peli, vaikka pääsimmekin pelaamaan vähän vapautuneemmin vasta kolmannessa erässä Heikki Liedeksen 2–0-maalin jälkeen. Voitto ja nollapeli tekivät hyvää itseluottamuksellemme, Viedensky muistelee.

Viedensky on pelannut HPK:ssa 46 ottelua tehoilla 10+18=28. Hyvän alkukauden jälkeen miehen peliesitykset ovat olleet kuitenkin vaihtelevia.

– Pelit sujuvat hyvin, jos vain muistamme pitää ajatukset koossa koko ottelun ajan. Meidän pitää valmistautua hyvin jokaiseen otteluun ja saada esityksiimme lisää tasaisuutta.

– Luulin jo syksyllä tuoneeni maajoukkuereissultani Hämeenlinnaan jonkinlaisen slovakialaisen woodoon hävittyämme hyvän Kanada-ottelun jälkeen loput pelimme, Viedensky nauraa.

Olkapäätoipilaana huilaava HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen on seurannut joukkueensa esityksiä jo jonkin aikaa katsomosta. Leken mielestä Kerhon tiistain esitys oli jo lupaava, vaikka parannettavaakin vielä jäi.

– Omissa ei kilahtanut kertaakaan ja se oli hyvä juttu se, mutta pelillisesti esitys ei ollut ihan vielä valmis. Puolustuspäässä meille sattuu nimittäin edelleen virheitä. Ryhmä pystyy kyllä parempaan, eli tuleviin tärkeisiin peleihin jäi parannettavaa, Lehtonen pohtii.

Hyvät veskarit

Maalivahti Juuse Saros oli jälleen kerran Kerhon sankari tiistaina. Kauden kuudennen nollapelinsä pelannut Saros jatkaa HPK:n maalilla myös Tapparaa vastaan.

– Juusella on vihdoin takanaan kaikki muut hässäkät (A-maajoukkue ja 20-vuotiaiden maajoukkue) ja se näkyy heti kaverin pelissä. Meillä molemmat veskarit ovat tehneet hyvin töitä ja uskon myös Järvisen (Kristian) korkkaavan pelit vielä tällä kaudella. Hän on sähäkkä ja liikkuva kaveri, josta tulee hieman mieleen se toinen Järvinen (Mika), Lehtonen kuvailee.

Hyvä maalivahti on kaukalon toisessakin päässä perjantain Ritariareenan mittelössä.

– Juha Metsola pitää saada ulos maaliltaan ja pois omalta vahvalta alueeltaan. Hyökkäyspelimme oli jo aika hyvää Vaasassa, mutta maalintekopaikkoihin pitää pyrkiä vieläkin hanakammin, Lehtonen suunnittelee.

HPK lyö lukkoon kokoonpanonsa tuttuun tyyliin vasta perjantain aamuharjoituksissa.

– Emmeköhän kuitenkin lähde liikkeelle suunnilleen samoilla ketjuilla kuin tiistaina Vaasassa, Lehtonen uskoo. (HäSa)

Asiasanat