Uutiset

Puolustusvoimat vastaa: Näin todellista naissotilaiden työkyvyttömyys on

Puolustusvoimien tietoon ei ole tullut yhtään tapausta naissotilaan siirtymisestä työkyvyttömyyseläkkeelle. Maanpuolustuskorkeakoulusta valmistuneita on puolustusvoimilla työsuhteessa yli sata. Naisia on upseereina, kuten opisto-, erikois- ja aliupseereina alle 400, joista aliupseereiden osuus on noin 250.

– Se (naisten siirtyminen työeläkkeelle) ei ole ollut meillä mikään ongelma. Ne naiset, jotka ovat jääneet varusmiespalveluksen jälkeen töihin ovat vielä hyvässä kunnossa, toteaa Pääesikunnan tiedottaja Henrik Gahmberg.

Ylen mukaan naissotilailla on jopa kolminkertainen riski päätyä työkyvyttömyyseläkkeelle muihin naisiin verrattuna. Puolustusvoimista huomautetaan, että jos joku naissotilaista on heidän tietämättään jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle, yksikin tapaus voi vääristää tilastoja, sillä naissotilaita on koko henkilökuntaan verrattuna vähän.

Puolustusvoimien henkilöstön eläkeasioista huolehtivan Kevan mukaan vuosina 2004–2013 yhteensä yhdeksän naissotilasta on kuitenkin jäänyt eri syistä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Lue Ylen uutinen tästä.
 

Asiasanat