fbpx
Uutiset

Puolustusvoimissa varusmiesjohtajaa koskeva rikosepäily – Alikersantin epäillään nöyryyttäneen ja pahoinpidelleen jääkäriä

Varusmiesjohtajaa epäillään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä lievästä pahoinpitelystä.
Kuvituskuva. Kuva: Aamulehti
Kuvituskuva. Kuva: Aamulehti

Varusmiesjohtajana toiminutta alikersanttia epäillään useista rikoksista Puolustusvoimissa. Alikersantin epäillään haukkuneen törkeästi jääkäriä muun muassa hänen ulkomaalaistaustaansa liittyen, kertoo Merivoimat tiedotteessaan. Lisäksi alikersantin epäillään kohdelleen myös muulla tavoin nöyryyttävällä tavalla ja lievästi pahoinpidelleen jääkäriä. Rikosten epäillään tapahtuneen Uudenmaan prikaatissa.

Varusmiesjohtajaa epäillään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä lievästä pahoinpitelystä. Merivoimien mukaan Uudenmaan prikaatin komentaja tekee tarvittaessa päätöksen asian viemisestä syyttäjän käsittelyyn, kun esitutkinta valmistuu.

“Tällaiset tapaukset ovat poikkeuksellisia ja Puolustusvoimat suhtautuu kaikkeen epäasialliseen kohteluun erittäin vakavasti. Minkäänlaista henkilöön kohdistuvaa halveksuntaa, syrjintää tai kiusaamista ei hyväksytä Puolustusvoimissa.”, Merivoimien tiedotteessa todetaan.

Uudenmaan prikaati ylläpitää valmiutta ja kouluttaa rannikkojääkärijoukkoja meripuolustuksen tarpeisiin. Puolustusvoimien verkkosivujen mukaan koulutus tapahtuu saariston olosuhteissa ja on vaativaa.

Menot