Uutiset

Puput muuttavat taas pääsiäiseksi Riihimäelle

– Lintuinfluenssan vuoksi annettujen määräysten vuoksi pääsiäistiput ja kotieläinpihan kanat, ankat ja muut linnut loistavat tänä vuonna poissaolollaan Riihimäellä, sanoo Kyöpelinvuoren Kaisa, Riihimäen pääsiäistapahtumien vastaava.

Kyöpelin Kaisa-noita järjestää pääsiäisen ajan riemut lapsiperheille tänä vuonna Riihimäellä. Noita hoitaa pääsiäiskaupunki Riihimäen leikit, satueläinpuistot ja touhulat kaupungin tilauksesta. Pääsiäiskaupunki ostaa tänä vuonna ensi kertaa palvelut yksityiseltä yrittäjältä. EU-projekti Satujen seutukuntineen on historiaa.

– Nyt pääsiäisen Noitala on auki Rity-talolla vain lauantaina ja sunnuntaina. Kerhotalon pääsiäispupujen Justiinan ja Jänöjussin koti Touhula on auki lauantaina, mutta hauskimmat pomppulinnat ja pallomeret muuttavat sunnuntaiksi Noitalaan. Ennen puputalot ja touhupisteet olivat auki koko viikon, kertoo yrittäjä Auli Ojennus touhut järjestävästä Aarniwalkean satupihasta.

Noitala on sunnuntaina maksullinen, mutta lauantaina kaikille ilmainen.

Hiljaiselo pysyy Riihimäeltä yhä kaukana, vaikka pääsiäisenä keskitytään entistä tiiviimmin perhetapahtumiin. Kyöpelin Kaisan roolihatun alla asusteleva Auli uskoo pääsiäisen maistuvan kaikille, jotka lähtevät kiertämään kaupunkia. Lastentapahtumien lisäksi aikuiset nauttivat entiseen tapaan kaupunkiin levittäytyvistä pääsiäismarkkinoista lankalauantaina.

Pääsiäisenä löytää tutut jutut, mutta taas hiukan uudessa muodossa. Kirjaston edessä kotieläinpuistossa on jättikaneja, poniratsastusta ja mukavia paijattavia koiria. Noitalassa matelevat käärmeet ja hirvittävät velhojen lintuhämähäkit, mutta siellä tanssii myös Kuukernupin pieni väki ja kansalaisopiston itämaisen tanssin ryhmä.Touhulassa päästetään energia irti leikkimällä pomppulinnassa ja pallomeressä. Illalla nähdään Piikinmäessä ilotulitus.

– Nyt rakensin pääsiäistapahtumat kaupungin toiveiden mukaan. Jos itse pääsisin kehittämään tarjontaa, käyttäisin ilotulitukseen kuluvat määrärahat pitämällä lasten touhutaloja pitempään auki. Kotieläinpuiston korvaisin sisätiloihin kootulla lemmikkieläinnäyttelyllä, miettii Auli Ojennus pääsiäisen kehittämismahdollisuuksia.

Musikaali vie Jeesuksen aikaan

Riihimäen seurakunnan valmistelema musikaali sai ensi-iltansa palmusunnuntaina ja sitä esitetään Riihimäen Teatterissa pääsiäisen ajan. Musikaali kokoaa yhteen yli puolisensataa harrastajaa, jotka esittävät laulun ja näytelmän, mutta myös tanssin avulla Jeesuksen elämän kulun syntymästä ylösnousemukseen.

Pastori Sirpa Viherän tekstin on säveltänyt Juha Antikainen.

Seurakunnan pääsiäinen tarjoaa luonnollisesti ehtoolliskirkot ja messut, mutta niiden lisäksi pääsiäisen päätteeksi kokoonnutaan Keskuskirkkoon rukousiltaan. Lauantaina hiljennytään Keskuskirkossa Hyvinkään kamarikuoron esittäessä Johannespassion iltakahdeksalta. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020