fbpx
Uutiset

Pursun lenkille …rennoin mielin

Nummenkylän kenttä Rengossa ei enää näytä urheilukentältä. Se on vuokrattu sähköfirman käyttöön.

Joskus ennen muinoin tälläkin kentällä riitti vilinää ja vilskettä. Pursun lenkki ja samaan aikaan pidettävät yleisurheilukisat: se oli kelpo kylätapahtuma Nummenkylässä.

Pursun lenkki on juostu vuodesta 1949 lähtien. Se on tiettävästi vanhin yhtäjaksoinen Hämeenlinnan seudun hölkkätapahtuma.

– Kerran Pursun lenkki jäi juoksematta. Aikaisemmin lenkin järjesti Länsi-Rengon Esa ja seurojen yhdistymisen jälkeen Rengon Syke. Viime vuosina Nummen kyläyhdistys on pitänyt huolen siitä, että Pursun lenkki jatkuu, kertoo tapahtuman puuhamies Markku Salo.

Hän voittanut Pursun lenkin yhdeksän kertaa. Yhtä monta voittoa on Markku Salon isällä Rauni Salolla ja Jani Peltotalolla.

Rauni Salo voitti ensimmäisen Pursun lenkin, jolla oli osanottajia paljon enemmän kuin nyt. Tänä vuonna osallistujia oli vain pienen kourallisen verran – kahdeksan juoksijaa.

– Ensimmäisellä Pursun lenkillä minun ei tarvinnut yksin juosta. Kirittäjiä löytyi, myhäili Rauni Salo, joka oli aikoinaan käynnistämässä tapahtumaa.

63:s Pursun lenkki oli hiihtäjänä tunnetun Sami Peltotalon heiniä jo viidennen kerran. Hänen voittoaikansa tutuissa maisemissa 3,2 km:n matkalla oli 10.40. Viljo Kirjavainen oli toinen. Hän tuli maaliin 27 sekuntia Peltotalon jälkeen.

Nykyisen reitin ennätys on Sami Peltotalon veljellä Janilla, joka juoksi matkan aikaan 9.46 kymmenen vuotta sitten. Rauni Salon nimiin jäi Pursun lenkin ensimmäisen reitin ennätys. Markku Salo paineli reittiennätyksen, kun lenkin maisemaa muutettiin jonkin verran ensimmäisen kerran.

Huippusuunnistaja Katja Rodionova oli naisten nopein ajallaan 13.04. (HäSa)

Asiasanat

Menot