fbpx
Uutiset

Putin: Venäläiskoneen alas ampuminen Syyrian edustalla oli tapaturmaisten seikkojen summa

Venäläisen II-20-koneen ampuminen alas Välimeren yllä Syyrian edustalla oli traagisten tapaturmaisten seikkojen summa, sanoo Venäjän presidentti Vladimir Putin. Syyrian ilmapuolustuksen pudottamassa venäläiskoneessa oli 15 ihmistä.

Putin huomautti myös, että konetta ei pudottanut israelilainen kone.

Aiemmin päivällä Venäjän puolustusministeriö syytti tapahtuneesta Israelia. Ministeriön mukaan Syyriaan hyökänneet israelilaiset pilotit olisivat käyttäneet venäläiskonetta suojanaan ja altistaneen sen Syyrian ilmatorjuntatulelle. Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu uhkasi Israelia myös vastatoimilla venäläiskoneen pudottamisen takia.

Venäjän puolustusministeriön mukaan koneessa oli 15 ihmistä, jotka venäläistietojen mukaan ovat kuolleet.

Puolustusministeriö kertoi aiemmin, että venäläinen sotilaskone on kadonnut tutkasta Välimeren yllä Syyrian edustalla samaan aikaan, kun Israelin joukot pommittivat Syyriaa.

Ministeriön mukaan kone katosi tutkasta myöhään maanantai-iltana, kun Israel pommitti Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tukialuetta Latakiaa.Venäläisvalmisteisella raketillaPuolustusministeriön mukaan venäläinen II-20-kone ammuttiin alas venäläisvalmisteisella S-200-ilmatorjuntaohjuksella koneen ollessa laskeutumassa. Samaan aikaan alueella toimi Israelin F-16-hävittäjä.

II-20-koneella on puolustusministeriön mukaan selvästi suurempi “heijastava pinta” kuin F-16-hävittäjällä, minkä vuoksi se joutui Syyrian ilmatorjunnan kohteeksi.

Puolustusministeriön mukaan Israelin sotavoimat kertoivat Venäjän komentokeskukselle pommitusaikeistaan vain minuuttia ennen pommituksen alkamista, minkä vuoksi II-20-konetta ei ehditty siirtää turvalliselle alueelle.

Uutiskanava CNN kertoi jo aiemmin, että yhdysvaltalaisen viranomaislähteen mukaan Syyrian hallinto ampui venäläiskoneen vahingossa alas vastatessaan Israelin ilmaiskuun.

Venäläiskoneen alasampumisalueella on käynnissä etsintätoimet koneen jäänteiden löytämiseksi.

https://edition.cnn.com/2018/09/17/politics/syrian-regime-shoots-down-russian-plane/index.html

Asiasanat

Menot