Uutiset

Putin vierailulla Wienissä, tapasi liittopresidentti Van der Bellenin

Wien
05.06.2018, 15:41

Ulkomaat

Venäjän presidentti Vladimir Putin on aloittanut vierailunsa Itävallassa. Putin tapasi Wienissä ensimmäiseksi liittopresidentti Alexander Van der Bellenin, jonka kanssa hän kuunteli kansallislaulut ja tarkasti kunniakomppanian.
Kyseessä on Putinin ensimmäinen vierailu EU:n alueelle san jälkeen, kun hän aloitti uuden virkakautensa keväällä. Putinin vierailu juhlistaa Itävallan ja Neuvostoliiton 50 vuotta sitten solmimaa sopimusta kaasutoimituksista.
Itävalta on suhtautunut Venäjään monia muita EU-maita ymmärtävämmin myös Krimin valtauksen jälkeen. Itävallan hallitus ei esimerkiksi liittynyt venäläisdiplomaattien karkotuksiin aiemmin keväällä, vaan korosti maan puolueettomuutta ja sillanrakentajan roolia.
Itävallan hallituksen kakkosmies, varaliittokansleri Heinz-Christian Strache sanoi Putinin vierailun alla, että hankalista Venäjä-pakotteista pitäisi päästä eroon ja EU:n pitäisi normalisoida suhteensa Venäjään.
Itävallan äänenpainot Venäjää kohtaan ovat olleet EU:ssa maltillisia Krimin valtauksen ja Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. Hallituksessa oleva Strachen vapauspuolue FPÖ solmi pari vuotta sitten jopa yhteistyösopimuksen Venäjän valtapuolueen Yhtenäisen Venäjän kanssa.

Lähteet: Die Presse, Österreich24

https://diepresse.com/home/ausland/aussenpolitik/5439786/Warum-Putin-gern-nach-Wien-kommt
http://www.oe24.at/oesterreich/politik/Strache-Leidige-Sanktionen-gegen-Russland-beenden/335780407

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic