Uutiset

Putin: Yhdysvallat pyrkii maailman herraksi - terästullit ovat käytännössä pakotteita

Moskova
07.06.2018, 15:43

Ulkomaat

Venäjän presidentti Vladimir Putin katsoo, että Yhdysvallat pyrkii pönkittämään ylivaltaansa koko maailmassa. Putin sanoi vuosittaisessa suorassa tv-lähetyksessään, että Yhdysvaltojen teräs- ja alumiinitullit ovat osoitus amerikkalaisten pyrkimyksistä sanella sääntöjään kaikkialla maailmassa. Putinin mukaan Euroopan maat ovat saaneet tästä suoran osoituksen.
– Käytännössä ne (tullit) ovat pakotteita. Mutta mistä? Valtasivatko he Krimin, Putin naljaili muun muassa Moscow Timesin mukaan.
Suhteista länsimaihin Putin sanoi, että ne voivat parantua sitten, kun länsimaat ymmärtävät, että niiden pakotteet eivät toimi ja että niiden on kunnioitettava Venäjän etuja. Venäläisiin yrityksiin kohdistuva ”vaino” murentaa luottamusta länsimaihin ja dollariin, Putin varoitteli.
Hän torjui jälleen kerran naurettavina väitteet, että Venäjä olisi manipuloinut Yhdysvaltojen presidentinvaaleja.
Venäläisten liikemiesten ongelmat ulkomailla eivät presidenttiä juuri kiinnostaneet.
– Varoitin liikemiehiämme muutama vuosi sitten, että ongelmia voi syntyä, ja kehotin heitä pitämään pääomansa Venäjällä ja käyttämään sitä Venäjän talouden kehittämiseen.
Putin asetti lähetyksessä kyseenalaisiksi tiedot, että ex-agentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julija Skripal olisivat joutuneet hermomyrkkyiskun kohteiksi. Putinin mukaan kyseessä ei voinut olla sotilaskäyttöön tarkoitettu hermomyrkky, koska Skripalit eivät kuolleet.
Putin vaati samalla, että Venäjän edustajat saavat tavata Skripalit ja osallistua myrkkyiskun tutkimuksiin.

Sosiaalista mediaa ei suljeta

Lähetys alkoi perinteiseen tapaan talousasioilla, jolloin Putin pääsi ylistämään Venäjän talouskehitystä. Lisäksi presidentti lupaili polttoaineiden hinnasta purnaaville kansalaisille, että korjaaviin toimiin tartutaan, muun muassa laskemalla polttoaineveroja.
Lisäksi presidentti lupasi Venäjän itäosissa asuville halvempia lentolippuja ja tontin omakotitaloa varten tomskilaiselle perheenäidille. Kysymykseen sosiaalisen median mahdollisista rajoituksista Putin lupasi, ettei Venäjällä aiota estää pääsyä sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebookiin, Instagramiin ja Youtubeen.
Kerran vuodessa lähetettävään presidentin kyselytuntiin oli lähetetty lähes kaksi miljoonaa kysymystä.

https://themoscowtimes.com/news/vladimir-putins-call-in-liveblog-61705

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic