Uutiset

Putket venyivät mitalistien kohtaamisessa

Viime kevään SM-pronssimitalistin Hämeenlinnan Pallokerhon lentokeli jatkuu naisten Mestaruusliigassa. Vaikka aivan täydelliseen esitykseen HPK ei tällä kertaa venynyt, joutui hopeapoppoo Oriveden Ponnistus taipumaan neljässä erässä Hämeenkaaressa.

Sarjakärjessä hilluva HPK otti viidennen peräkkäisen voiton, kun OrPo taasen hävisi kolmannen kerran putkeen.

Skender on syksyn hahmo

Merkittävin ero keväisen välieräparin osalla on tällä hetkellä ulkomaalaiskaartissa. Loistavaa syksyä pelaava Kerhon Marina Skender on melkeinpä pysäyttämättömässä vireessä.

-Skender on erittäin hyvä. Hän on syksyn kuumin pelaaja, myönsi Oriveden valmentaja Tuomas Alatalo.

Skender on ehdottomasti lokakuun paras naislentopalloilija. Jo viime kaudella hyvin pelannut Skender on fyysisiltä ominaisuuksiltaan kehittynyt rutkasti. Tässä askeleessa näkyy eittämättä päävalmentaja Dirk Sauermannin kädenjälki.

Ruudikkaiden iskulyöntien lisäksi Skender oli keskiviikkonakin joukkueen paras vastaanottaja, mutta sen lisäksi 29 hyökkäyspinnaa voittanut Skender käyttää järkeään hyökkäyspelissä ja lyö tilanteen salliessa myös ovelasti.

OrPon ulkomaalaistriosta Ivana Glomazic käväisi kentällä vain toisessa erässä ja jäi teholukemissa pakkasen puolelle. Yleispelaaja Erika Mattos onnistui kohtuullisesti, mutta keskipelaaja Marcia Fusiegerin esitys oli mitäänsanomaton.

-Odotan ulkomaalisilta enemmän. Ei voi olla täysin tyytyväinen, Alatalo manasi.

HPK:n kuusikon täydensivät passari Noora Lainesalo, Karoliina Kyllönen, Lauren DeGirolamo, Laura Pihlajamäki ja kotikentällä debytoinut Ivana Kujundzic. Libero Roosa Koskelo jatkoi hyvällä tasolla.

Keskipelaajat Pihlajamäki ja DeGirolamo pesivät vierailijan kaksikon vakuuttavasti. Pihlajamäen satanen kulkee hienosti, sillä hän voitti 13 hyökkäyspinnaa.

Lainesalo oli hyvä juonia, kun vastaanotto toimi riittävän hyvin.

Kyllönen parantaa koko ajan

Liigatulokas Kyllönen, 19, esiintyi myös edukseen.

-Kyllönen tuntuu parantavan koko ajan, kehui Alatalokin.

-Voitto ei tullut helpolla. Hyvä tulos. Meidän hyökkäyksen taso ratkaisi ottelun, sanoi Kyllönen.

Rovaniemeltä Hämeenlinnaan tullut Kyllönen myönsi, että harppaus liigaan on iso.

-Liiga on paljon kovatasoisempi kuin ykkössarja. Tempo on kovempaa. Tämä oli varmaankin paras liigapelini, Kyllönen sanoi.

Kujundzic vasta totuttelee kuvioihin ja hän vaatii lisätreeniä päästääkseen systeemeihin täysipainoisesti kiinni. Pahaa yskää potenut Pauliina Vilponen piipahti tuuraamassa kolmannessa erässä.

Päävalmentaja Sauermann oli tyytyväinen ryhmänsä otteisiin ja täyteen pistepottiin.

-Pienen hermoilun takia menetimme kolmannen erän, sanoi Sauermann.

Mäkinen jäi yksinäiseksi

OrPon ykköstähti oli Anni Mäkinen, joka pelaa uransa parasta kautta 25-vuotiaana.

-Fiilis ei ole hyvä hävityn pelin jälkeen. Kolmannen erän taitelutahto lopahti, kun emme pelanneet peliä, mitä osaamme. Asioita olisi korjattu, jos tietäisimme mistä kiikastaa. Henkisestä tasosta ja itseluottamuksesta peli on kiinni, Mäkinen sanoi.

-Hyökkäyspeli on suuri ongelma, koska vain Anni Mäkinen pystyy tappamaan palloa säännöllisesti. Puolustuspeli on toinen ongelma. Nyt saimme vähän lisäkosketuksia, mutta laatu oli huono, Alatalo summasi.

OrPon passari Jenni Petäjäjärvi vietti 27-vuotissynttäreitä varsin ankeissa merkeissä, sillä pelinrakentelu ei ollut helppoa, kun Mäkisen lisäksi muualta ei löytynyt tulitukea.

Molemmat ryhmät lähtevät perjantaina kahden ottelun Viron keikalle. (HäSa)