Uutiset

Putkien sulatus oli aiheuttaa talopalon

Paalijärvellä syntyi sunnuntaina uhkaava tilanne, kun maatalon asukas alkoi sulattaa päärakennuksen kellarissa jäätyneitä kupariputkia kuumailmapuhaltimella.

Vanhan kaksi ja puolikerroksisen rakennuksen välipohjan ja -seinien olki- ja pahnaeristeet alkoivat savuta, ja palomiehet joutuivat purkamaan sammutustöissä vessan lattian, osan keittiön väliseinästä sekä keittiön kaappeja.

Puoli kolmen aikaan tehty hälytys poiki töitä muutamaksi tunniksi, minkä jälkeen yksi VPK:n yksikkö päivysti paikalla vielä pari tuntia.

Palomestari Harri Heikki arvioi, että jos hälytys olisi tehty 5-10 minuuttia myöhemmin, olisi sammutusurakka ryöstäytynyt huomattavasti suuremmaksi.

Heikki haluaa teroittaa, että kaikki lämmittimet vaativat tietyn suojaetäisyyden. Helposti muistettavan nyrkkisäännön mukaan lämmittimien ympärillä tulee olla ainakin puoli metriä vapaata tilaa suuntaansa.

Varsinkaan lisälämmittimiä ei tule jättää ilman valvontaa, ja sähkö- ja ilmankiertolämmittimiä ei saa missään tapauksessa peittää. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic