Uutiset

Putkiremppa on kova koettelemus

Putkiremontti on kova koettelemus kerrostalon asukkaille. Meteli on kova, pölyä kertyy, vettä ei välttämättä tule eikä vessaakaan voi käyttää.

-Osa asukkaista lähtee joksikin ajaksi evakkoon, mutta monet jäävät edelleenkin asumaan remontin keskelle, kertoo yrittäjä Timo Sollo hämeenlinnalaisesta Kirvestyöt Timo Sollo Oy:stä.

Putkiremontin aikaiseen asumiseen on kehitteillä uudenlaisia väliaikaisratkaisuja. Tuoreessa selvityksessä suosituimmaksi nousi väliaikaisasunto oman talon lähiympäristössä.

-Hämeenlinnassa tällaisia ratkaisuja ei ole toistaiseksi toteutettu, mutta kiinnostavilta ne vaikuttavat. Vanhempaa väkeä kerrostaloissa asuu entistä enemmän, Suurimmat ongelmat remontin aikana koskevat juuri heitä, sanoo Kantaputki Oy:n toimitusjohtaja Petri Hämäläinen.

Selvityksen yhtenä vaihtoehtona oli hotellimainen asunto oman asuinalueen ulkopuolella, mikä keräsi kiinnostusta nuorempien vastaajien joukossa. Vaihtoehdoksi tarjottiin myös yhteisöasuntoa taloyhtiön pihalla. Yhteisöllisyys kiinnosti vanhempaa väkeä, mutta ei lapsiperheitä.

-Kyselyn mukaan useimmat olisivat valmiita maksamaan väliaikaisasunnosta 300-500 euroa kuukaudessa. Joillekin lisäkustannukset ovat kuitenkin kynnyskysymys, Real Case Oy:n toimitusjohtaja Marja Kallio sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic