Uutiset

Putoaminen sinettiä vailla

Sunnuntaina Tammelan stadionilla alettiin naulata viimeisiä nauloja putoamista vastaan taistelevan FC Hämeenlinnan arkkuun.

Kakkosen läntisen lohkon sarjataulukossa juuri hämeenlinnalaisten yläpuolella majaileva Ilves-Kissat onnistui kampeamaan voiton kotikentällään niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa lukemin 2–1 (1–1).

Voitto Ilves-kissoista olisi puolittanut FC Hämeenlinnan piste-eron säilyjän paikalle ja Ilves-Kissoihin. Nyt ero kuitenkin kasvoi jo yhdeksään pisteeseen. Se on hurja määrä kurottavaksi kiinni neljässä jäljellä olevassa ottelussa. Ilman edellä olevien joukkueiden kompurointia FC Hämeenlinnan kausi onkin päättymässä murheellisesti.

Ottelun jälkeen myös hämeenlinnalaisten kapteenin Mikko Kalervon oli myönnettävä tosiasiat.

– Tämä olisi pitänyt voittaa. Vielä on tietysti mahdollisuus, mutta se vaatisi muiden epäonnistumista. Eikä meillekään kyllä voittoja tällaisilla otteilla tule, Kalervo sanoi.

Hyvä alku ei riittänyt

FC Hämeenlinna aloitti ottelun täynnä taistelutahtoa. Ensin Harri Suhonen karkasi yrittämään maalia läpiajosta, mutta tilanne ei vielä tuottanut tulosta.

Heti seuraavassa tilanteessa tamperelaisten maalivahti pudotti pallon käsistään suoraan Xhevdet Zeqirin jalkojen juureen ja hämeenlinnalaishyökkääjä pääsi siirtämään joukkueensa johtoon.

Ilves-Kissojen tasoitus tuli vain viisi minuuttia myöhemmin ja ensimmäinen jakso mentiin kotijoukkueen hallinnassa.

FC Hämeenlinnan lennon katkaisi kuitenkin lopullisesti vasta toisella jaksolla sattunut karmaiseva alakerran pallonmenetys, jonka seurauksena Ilves-Kissojen Timor Inapshballa oli helppo työ viimeistellä ottelun voittomaali. Tuosta iskusta vierasjoukkue ei enää pystynyt tokenemaan ja lopun kiri jäi vaisuksi.

Kauden kuva

Kesän mittaan hämeenlinnalaisittain tutuksi käynyt tarina veti hiljaiseksi valmentaja Jussi Lempisen.

– Tämä ottelu oli koko kauden kuva. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli mahdollisuudet ratkaista ottelu. Sitten toisella jaksolla iso, helppo virhe ja ilmat pihalle, Lempinen analysoi.

Myös kapteeni Kalervo harmitteli joukkueen hetkittäisiä nukahduksia.

– Kaudella on aina välillä tullut mustia hetkiä ja me taas olemme joutuneet tekemään helvetisti hommia yhdenkin maalin eteen. Kun se on ollut samanlaista koko kauden, niin onhan se rankkaa.

– En oikein tiedä mistä se sitten johtuu. Olemme lähteneet joka otteluun voittamaan ja taisteluilme on ollut hyvä. Kyllä meidän tällä porukalla pitäisi olla ihan sarjan toisessa päässä, Kalervo pohti.

Viimeisistä otteluista Kalervo toivoo vielä onnistumisia.

– Koitetaan nyt vähän kiillottaa kilpeä, että saataisiin jälkipolville edes jotakin kerrottavaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic