fbpx
Uutiset

Puu-Tapailasta tulee päiväkodin väistötila

Janakkalan kunta on löytänyt sopivat väistötilat Jänispolun päiväkodin väelle. Päiväkoti voi muuttaa ensi keväänä väliaikaisesti Puu-Tapailaan eli niin sanottuun puuvanhainkodin taloon.

Väistötiloja tarvitaan, koska Jänispolun päiväkodin kosteusremontti etenee keväällä sisätiloihin. Puu-Tapaila sijaitsee melko lähellä Jänispolkua.

Monenlaista käyttöä Puu-Tapailalle

Puu-Tapailan taloa on remontoitu koko tämän syksyn, ja remontin pitäisi valmistua ensi maaliskuussa. Nyt arvioidaan, että päiväkodin väki voisi muuttaa väistötiloihin pääsiäisen aikaan ensi huhtikuussa.

Vanhaa puutaloa on remontoitu työterveyden käyttöön, mutta ennen työterveyttä sen on tarkoitus palvella terveyskeskusremontin väistötiloina. Tämä tarve on ollut tiedossa jo pitkään.

Kiinteistöpäällikö Juha Härkösen mukaan Puu-Tapaila ehtii kuitenkin hyvin toimia myös päiväkodin väistötiloina, sillä terveyskeskusremontti on viivästynyt eikä sen remontin väistötiloja tarvita ainakaan ennen syksyä.

Puolen vuoden evakkoaika

Puu-Tapailaa pitää tehdä jonkin verran muutoksia päiväkotikäytön takia. Sisätiloihin lisätään esimerkiksi wc-istuimia. Ulos tehdään aitaus ja laitetaan leikkivälineitä. Saattoliikennettä varten tehdään liikennejärjestelyjä. Juha Härkönen arvelee, että evakkotiloja tarvitaan puolen vuoden ajan.

Jänispolun päiväkodilla on pitkin syksyä tehty ulkotöitä. Salaojia ja viemäreitä on kunnostettu ja piha-alueen pintoja on kallistettu niin, että vedet virtaisivat oikeaan suuntaan. Sokkelin ja täyttömaan väliin on laitettu patolevyjä, jotka ohjaavat kosteuden salaojiin.

-Nämä työt valmistuvat ensi viikolla, Härkönen kertoo.

Lattiaa kuivataan kolmesta kohdasta

Keväällä toteutettavassa sisäremontissa uusitaan seinän alajuoksuja ja levytyksiä. Lattiaa uusitaan kolmesta kohdasta, joissa on todettu kosteutta.

-Lattiakosteuden syytä ei ole saatu selville. Viemärit on kuvattu, eikä vuotokohtia ole löytynyt. Silti kyse voi olla viemärivuodosta, sillä ne eivät aina näy kuvissa.

Terveysviranomaiset ovat antaneet luvan, että Jänispolun päiväkoti voi toimia nykyisessä paikassaan sisäremontin alkamiseen asti. Kosteusongelman kanssa pärjätään muun muassa sen ansiosta, että tiloissa hyrrää kaiken kaikkiaan 14 ilmanpuhdistinta.

-Niitä on tullut toinen mokoma lisää, Härkönen sanoo. (HäSa)

Menot