Uutiset

Puuhastelu on ajanhukkaa

Härmän tipahtaminen jalkapalloilun Kolmoseen sinetöityi lopullisesti lauantaisella vierastappiolla Musan Salamalle. Valmentaja Janne Hyökyvaaran mukaan pelaajien asenne ei riittänyt kymmenen kuukauden sitoutumiseen ja kunnon harjoitteluun.
 
– Olen pettynyt siitä, miten tippuminen tuli. Pelaajien asenne ei riittänyt Kakkoseen. Lopputulos on oikea ja ansaittu. En toivo, että tällä tekemisellä mikään joukkue pärjäisi, sanoo Hyökyvaara.
Hyökyvaaran mukaan ihan koko joukkuetta ei voi syyttää lepsusta harjoitusasenteesta.
 
– Pelaajistamme 25–30 prosenttia on tehnyt ja haluaisi tehdä asioita hyvin, mutta sehän ei riitä. Monilla pelaajilla ei ole omaa paloa. En edes usko, että pelaajillemme löytyisi intohimoa, vaikka he saisivat kaudesta 20 000 euroa, Hyökyvaara aprikoi.
 
Pelaajat harrastetasolla
– Pelaajat ovat jääneet harrastetasolle. Sitoutuminen on ollut heikkoa. Tämä on ollut puuhastelua, joka on ajanhukkaa. Pelaajat saavat harrastaa rauhassa ensi kaudella, Hyökyvaara sanoo.
 
Hyökyvaaran mukaan Härmää rasittaneet loukkaantumisetkaan eivät olleet suinkaan sattumaa. Kaikki loukkaantumiset eivät ole huonoa onnea.
 
– Väsyneenä tulee loukkaantumisia, kun pelaaja menee tilanteisiin viime hetkellä ja joutuu venymään äärimmilleen. Olimme testien mukaan jo tammikuussa perässä, sillä lähdimme melkein nollista. Tammikuussa pelaajien pitäisi olla siinä kunnossa, että he ovat valmiita treenaamaan.
 
– Kun kesäkuu oli seitsemän ottelun kuukausi, oli loukkaantumisia ja kaikkia kissanristiäisiä, kaikki petti pelisumassa. Sama sävel jatkui heinäkuussa, hän sanoo.
 
Perhe etusijalle
Hyökyvaara lopettaa valmennuksen tähän kauteen. Hän aikoo jatkossa keskittyä perheeseen.
 
– On perheen ja lasten aika. Tämä touhu on vienyt pois valmennusintoni. Puhti ja valmennushalu on syöty pois. Jos tämän jälkeen vielä valmennan, asiat pitää pohtia ja suunnitella tarkasti. Taidan keskittyä poikani (F9-ikäluokkaa) harrastamiseen, Hyökyvaara sanoo.
 
Hyökyvaara antaa seurajohdolle ja taustatiimille puhtaat paperit.
 
– He ovat hoitaneet hommansa hyvin ja tehneet pelaajien eteen liikaakin. Seura on ollut myös minun tukenani vaikean kauden aikana, Hyökyvaara sanoo.
 
Taustatiimille kiitosta
Kakkosvalmentaja Ilkka Turunen on samoilla linjoilla.
 
– Taustatiimi on toiminut Kakkosessa ihan täydellisesti. He osaavat hoitaa talouspuolen. Härmällä on resurssit pelata Kakkosta tulevaisuudessakin. Kaksi Kakkosen joukkuetta syö toisiltamme miehiä. Paikallisille pelaajille Kolmosen taso voi olla sopivin, Turunen sanoo.
 
– Laitapakkina alkukaudella paljon pelannut nuori Valtteri Lattu, keskikenttämies Ilkka Marin ja monipuolinen Samuli Kaasalainen kuuluvat kauden onnistujiin, Turunen arvioi.
 
Myös Kim Lingman onnistui omalla tasollaan.
 
Härmä kohtaa lauantaina kauden kolmannessa paikallispelissä FC Hämeenlinnan.
 
– Paikallispeli sytyttää aina. Mikäs sen hienompaa, jos saisimme kaadettua FC Hämeenlinnan. Vaikka viimeksi tuli kuokkaan 0–2, voimme hyvin voittaakin pelin. Se on pelaajille hieno tapahtuma, Turunen sanoo.
 
Turunen on viihtynyt pelaajavalmentajan roolissa.
 
– Pelaaminen kiinnostaa yhä. Pyörittihän 42-vuotias Piracaia edelleen MuSan peliä, 32-vuotias Turunen tuumaa.
 
 
Pasi Honkanen

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020