Uutiset

Puustinen päästi piinasta

Tappio ottaa joskus turhan koville.

Näin kävi lauantaina Espoon Bluesille ja jokuselle joukkueen kannattajalle.

Bluesin Patrik Lostedt kävi kaksi sekuntia ennen loppua HPK:n Aleksi Holmbergin kimppuun. Sitä seuranneessa aloituksessa Bluesin Roope Talaja hyökkäsi puolestaan nyrkit sojossa täysin järjettömästi Kerhon kokeneen Jyrki Louhen päälle.

Espoolaiset saivat mitä tilasivat ja hämeenlinnalaisilla oli kivaa: Kerho voitti ottelun kolmella maalilla, Holmberg selätti Lostedtin ja Louhea Talajan älykääpiömäisyys lähinnä nauratti.

Järjestysmiehiä ja poliisejakin työllistivät puolestaan rähinäviinaa nauttineet Bluesin kannattajista, joista muutama käyttäytyi ala-arvoisesti.


Kehitystä tapahtunut

HPK hoiti tärkeimmän eli otti täydet kolme pistettä. Edellisiä taukoja edeltäneissä otteluissa ei käynyt yhtä hyvin.

-Kehitystä on tapahtunut, myhäili HPK:n kolmannen maalin tehnyt Juuso Puustinen, joka tuli Kerhoon täksi kaudeksi nimenomaan Bluesista.

Jo 23 maalia iskenyt Puustinen oli lauantainakin suuressa roolissa. Hän teki vapauttavan 3-1-maalin reilu neljä minuuttia ennen loppua, kun Blues haki tasoitusta vimmatusti. Puustinen pääsi kuin varkain läpiajoon Bluesin Jere Karalahden ohilaukauksen jälkeen ja sinetöi kotivoittoa nätillä harhautuksellaan.

-Blues haki uhkarohkeasti maalia. Veto painui meidän maalimme ohi ja kiersi rännistä suoraan minulle. Pääsin läpi. Oli itselleni selvä, että yritin harhautusta. Näin, että Tarkki (Bluesin maalivahti, Iiro) menee jäihin ja sain nostettua kiekon rystyltä verkkoon, Puustinen kertasi osumaansa.

HPK pelaa seuraavan kerran puolentoista viikon päästä, mutta Puustisella on peliohjelmaa ensi viikoksikin. Hän pelaa Suomen puolesta Ruotsin turnauksessa, jonka Suomi aloittaa torstaina Venäjällä.

Maajoukkue-edustaja oli käynyt parturissakin. Takatukka oli lähtenyt ja kiharat lyhentyneet.

-Muutamat henkilöt vaativat hiusten leikkaamista, kun kerran edustan Suomea. Mutta ei tehdä siitä isoa numeroa, ei sillä ole mitään merkitystä jääkiekon kanssa, selvitti Puustinen, joka vakuuttaa odottavansa maajoukkueen pelejä vesi kielellä.


Hienoja maaleja

Lauantain koitoksen ensimmäisessä erässä ei tapahtunut paljon mitään. Toisessa jo sitäkin enemmän.

Mathias Porseland vei Kerhon johtoon kahden miehen ylivoimalla. Ruotsalaisen veto oli komea, vaikka se olikin kaikkea muuta kuin normaali maali sellaisessa erikoistilanteessa. Syöttöpisteen sai Jukka Laamanen, joka sai tehdä töitä kaikkein eniten (peliaika 24.43).

Komea oli Kerhon toinenkin: Miika Männikön lavasta lähti todellinen unelmakuti, jolle Tarkki ei voinut mitään. Tilanteen petasivat Joonas Nättinen ja Marko Tuulola. Mahtoi maistua pinna etenkin Nättiselle, joka kuului vielä viikko sitten Bluesin koostumukseen.

Yhtään ei Kerhon kahden rinnalla häpeä Camilo Miettisen kavennus 29 sekuntia ennen erän loppua – hieno veto sekin.

Viimeisen maalinsa HPK teki tyhjiin – tekijä Scott Barney, syöttäjät Joona Karevaara ja Matias Loppi.

HPK:n ykkösvahti Teemu Lassila sai keskittyä lauantaina ja ensi viikon maajoukkuepeleihin. Juha Metsola tuurasi Lassilaa loistavasti. Metsola on onnistunut tällä kaudella joka pelissään.


Turhia juttuja

Ottelu oli fyysinen, mutta sen loppu naurettava eikä edes fyysinen. Peli 4-1 ja melkein lopussa – mitä ihmettä liikkui Lostedtin ja Talajan aivonystyröissä. Turhia juttuja kiekkopeliin.

Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen ei halunnut loppua kommentoida.

-Mä en ole provosoinut ketään, maajoukkueen kakkosvalmentajankin työskentelevä Matikainen vakuutti. (HäSa)