Uutiset

Puustisen rankkari ratkaisi

Kaksi pistettä irtosi, vaikka tarjolla oli täysi pottikin.

Hämeenlinnan Pallokerho on voittanut harvemmin voittomaalikisoja jääkiekon SM-liigassa. Torstaina sellainen sujui kuitenkin hyvin ja SaiPa sai matkustaa Lappeenrantaan tasaisen ottelun 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0) -tappio niskassaan.

Kerhon sankariksi leivottiin ykkösketjun laitahyökkääjä Juuso Puustinen. Leijonissakin Ruotsin turnauksessa kunnostautunut Puustinen iski ratkaisevan niitin voittomaalikisassa SaiPan maalivahdin Jere Myllyniemen taakse.

Myös Scott Barney onnistui rankkareissa. Hän nosti kiekon Myllyniemen yli ensimmäisenä yrittäjänä.

Mainiossa vireessä oli myös Kerhon maalivahti Teemu Lassila. Hän torjui sekä Dale McTavishin että Jesse Saarisen rankkarit.

Lassila varmana

Lassila oli hyvä myös varsinaisella peliajalla. 27 torjuntaa keränneen veskarin onnistui yllättämään lappeenrantalaisista vain Jesse Mankinen.

Juuso Puustinen ei suuremmin ilakoinut pelin jälkeen. Hän teki myös joukkueensa näpsäkän 1-1-tasoitusosuman kolmannessa erässä, mutta miestä harmitti ottelun kahden ensimmäisen erän vaisut otteet.

-En tiedä mikä pelissämme nyt oli vialla. Kovasti yritämme, mutta jotenkin hommasta puuttuu huolellisuus tärkeimmissä paikoissa. Itsellänikin oli tänään muutama hyvä paikka, mutta aina kiekko pomppi yli lavan, harmitteli Puustinen.

Puustinen muistutti, ettei SaiPa ollut huono vastustaja.

-SaiPa pelasi ihan hyvän ottelun, mutta onneksi saimme nyt kaksikin pinnaa. Teme (Teemu Lassila) oli taas kerran suorastaan loistava ja piti meitä pystyssä, Puustinen huokaili.

HPK:n pakeista pistetilejään kartuttivat Marko Tuulola ja Mathias Porseland, joille kirjattiin syöttöpinnat Puustisen maaliin.

-Onneksi näin tilanteen hyvin ja onnistuin iskemään kiekon pienestä kulmasta SaiPan verkkoon, Puustinen muisteli.

Pulliaisen ketjulle kehuja

HPK ei ole maajoukkuetauon jälkeen päässyt vauhtiin liigassa. Sen myönsi myös päävalmentaja Harri Rindell ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

-Pelimme ei ole vielä lähellekään taukoa edeltävällä tasolla. Pulliaisen (Tuukka) ketju (laidoilla Janne Kolehmainen ja Joonas Nättinen) oli tänään hyvä. Myös Teme hoiteli rankkarit ihan hienosti, Rindell sanoi.

Kaksi pinnaakin oli Kerholle hyvä saalis. Voitollaan joukkue nousi sarjataulukossa jälleen neljänneksi. Tappio olisi tasaisessa sarjassa tiennyt vastaavasti valahtamista kuudennelle sijalle.

-Kovia vääntöjähän nämä ottelut ovat. Sen vuoksi loppuun saakka pitää taistella jokaisessa pelissä, muistutti Juuso Puustinen.

SaiPan parhaita olivat maalivahti Jere Myllyniemi (28 torjuntaa) ja kultakypärä Jarno Koskiranta. Ykkösketjun sentteri johti hyökkäysvitjaa, jonka laidoilla vaarallisesti liikkuivat Anssi Löfman ja Dale McTavish. (HäSa)